Pradžia / Garsas / Sound
 

Apie MJR augimą ir išskirtinumą (FOTOGALERIJA)

Festivaliui jau 20! Koks rugpjūtis be festivalio MĖNUO JUODARAGIS! (radikaliai.lt past.)

Inija Trinkūnienė, Krivė
2017 m. Rugpjūčio 06 d., 03:35
Skaityta: 64 k.
Apie MJR augimą ir išskirtinumą (FOTOGALERIJA)

MJR man primena medį, kuris pasodintas tinkamoje dirvoje greitai ėmė stiebtis, augti ir bujoti. Bujojimas, vešėjimas, žydėjimas, klestėjimas – tokie žodžiai rašosi, kuomet pirštai paliečia klavišus, o dokumento pavadinimas MJR – 20 metų. Jis auga kartu su mumis ir mūsų vaikais. Augimas tolygus, sistemingas. Kuo toliau tuo svarbiau būti jame ir su juo. Nes nėra Lietuvoje tokio kito šiuolaikinės muzikos festivalio, kuris taip gražiai atspindėtų lietuvišką savastį.

Kartu su MJR auga ir stiprėja šventąją ugnį, protėvius ir dievus gerbiančiųjų bendruomenė. Prisimenu atidarymo apeigas Sudeikiuose  - aukurėlį, sukrautą iš kelių akmenų, ir nedidelį aplink jį sustojusių „Kūlgrindos“ dainininkų ratelį. Dabar šventoji apeiga išplėtota, praėjusiais metais šventvietė atrodė tarsi senoji prūsų romovė, įrėminta baltomis drobulėmis, pilna jaunų žmonių, gaudžianti stipriais balsais, pastiprinama būgnų ir dūdmaišių skambesio.  Išsikerojo ir „Kūlgrinda“ – sudaiginusi gausias kompaktinių plokštelių sėklas, išaugindama dainininkus, sukūrusius naujas grupes  ir puošiančius Lietuvos muzikos padangę.

Gyvuokit, Juodaragio žmonės! Lai protėvių giesmės įkvepia ir stiprina Jus! Lai auga ir drūtėja ąžuolo  - šventojo medžio šakos!

Inija Trinkūnienė

Senovės baltų religinės bendrijos “Romuva” krivė
Apeigų folkloro grupės “Kūlgrinda” vadovė

Bene laukiamiausia ir paslaptingiausia festivalio grupė - DEATH IN ROME

Visą programą galite perskaityti čia:

Festivalis žada būti nenuobodus - rasis vietos ir artistams, ir folkloristams, ir pankams, ir metalistams, ir rokeriams, ir avangardistams, ir hiphopo mėgėjams, ir natūralams, ir gėjams (radikaliai.lt past.)...

Komentarai