Pradžia / Garsas / Sound
 

RUGPJŪČIO 10 DIENĄ KARTU ATŠVĘSKIME LIETUVIŠKO PANKROKO TRISDEŠIMTMETĮ!

Pirmojo lietuviško pankroko festivalio "VILNIUS PUNK'87" trisdešimtmetis, kuriame pasirodys VARVEKLIS (Londonas), NĖRIUS A. PEČIŪRA (Vilnius), "WAGON RESTAURANT" (Kaunas) sostinės klube "Metro" įvyks 2017 metų rugpjūčio 10 dieną. Taip pat šiame istoriniame-dokumentiniame koncerte pasirodys dar viena legendinė Lietuvos pankroko grupė. Tai bus TURBO REANIMACIJA, kurie po nedidelės pertraukos grįžta į sceną.

Radikaliai.lt
2017 m. Liepos 22 d., 10:23
Skaityta: 229 k.
Nuotraukoje naujo singlo "Australijos laukiniai žinojo Pitagorą" viršelis, kurį sukūrė Varveklis.
Nuotraukoje naujo singlo "Australijos laukiniai žinojo Pitagorą" viršelis, kurį sukūrė Varveklis.

"Turbo Reanimacija" - lietuviška hardcore punk grupė. Įkurta 1991 metais "Turbo Reanimacija" yra pati žymiausia devyniasdešimtųjų lietuviško pankroko grupė, tų laikų pankroko lyderis.  Grupės „Turbo Reanimacija“ sudėtis per gyvavimo metus dažnai kito, tačiau grupės nekintantį ideologinį ir kūrybinį pagrindą visada sudarė du muzikantai – Kastytis „Kastis“ Minkauskas ir Linas „Kriaučius“ Kriaučiūnas. Šiuo metu su grupe repetuoja ir Maišas - gerai žinomas pirmos lietuviško pankroko generacijos muzikantas.

Lietuviško pankroko legenda Varveklis (Vikintas Darius Šimanskas), jau keturiolika metų gyvenantis Londone, į festivalį iš Anglijos atvyks autobusu. Jis pervažiuos Europą su fotoaparatu, kelionės metu padarys keletą kadrų. Varveklis, sakė, kad kai kirs Lenkijos - Lietuvos sieną, paskambins Vilniuje esantiems draugams. O jo laukiantys kovos draugai pažadėjo jam surengti sutikimą su anarchijos vėliavomis.

Varveklis ir Atsuktuvas festivalyje atliks nemirtingus hitus "Pilnas miestas narkomanų" bei "Aš nuplikau nuo peroksido". Taip pat pristatys visišką naujieną, kurios turbūt dar niekas nėra girdėjęs. Tai maždaug 1990 metais Varveklio parašyta daina "Australijos laukiniai žinojo Pitagorą". Šiemet kūrinys atkurtas iš naujo. Bus išleistas singlas, rugpjūčio 4 dieną įvyks dainos "Australijos laukiniai žinojo Pitagorą" vaizdo klipo premjera.

Festivalio "VILNIUS PUNK'87" trisdešimtmetis,  sostinėje įvyks 2017 metų rugpjūčio 9 - 10 dienomis.

Baigiamasis koncertas klube "Metro" įvyks rugpjūčio 10 d.  O rugpjūčio 9-tąją Vilniaus Senamiestyje įvyks ekskursija, kurioje kviečiame dalyvauti visas punkrokerių kartas. Ekskursijoje aplankysime kelias pankams istorines Senamiesčio vietas - Alumnato kiemelį, Pilies gatvę. Vėliau, apie 18 valandą prie "Rotondos" griuvėsių planuojamas performensas "Aš nuplikau nuo peroksido".

Komentarai