Pradžia / Garsas / Sound
 

Grupė FOJĖ atgimė be A. Mamontovo: dabar ji vadinasi KITI KAMBARIAI

Buvę grupės FOJĖ nariai pranešė džiugią naujieną - nuo šiol jie gros pasivadinę KITI KAMBARIAI. (Pavadinimas atrodo kiek ironiškas: juk bute, be fojė, yra ir kitų kambarių.) Tiesa, grupėje nebus Andriaus Mamontovo, tęsiančio savo solinę karjerą. 2016 m. įkurtoje grupėje (tuomet PYPL pavadinimu) į grupę ŠIAURĖS KRYPTIS šiek tiek panašią muziką synthpop, new wave, new romantic stiliais gros Darius Burokas (bosas), Algimantas Kriščiūnas (būgnai), Arnoldas Lukošius (klavišiniai) ir Žilvinas Sebeika (vokalas, gitara).

Mindaugas Peleckis
2017 m. Liepos 13 d., 14:01
Skaityta: 617 k.
Grupė FOJĖ atgimė be A. Mamontovo: dabar ji vadinasi KITI KAMBARIAI

Pirmųjų trijų buvusių FOJĖ muzikantų pristatinėti nereikia, o štai Ž. Sebeika galbūt dar žinomas ne visiems. Kiek į A. Mamontovo panašiu, tačiau lyriškesniu balsu dainuojantis muzikantas žinomas iš grupių FLAMINGO (Anykščiai), MARK FICTION, taip pat dar PYPL pavadinimu su kolegomis šiemet buvo išleistas trijų dainų EP  Fone Plaukia Gulbės.

Kol kas tris šio EP (jau pavadinimu KITI KAMBARIAI) dainas galima išgirsti čia:

https://soundcloud.com/kiti_kambariai

Kitos nuorodos:

https://www.facebook.com/KitiKambariai/videos/1943055882604894

https://www.facebook.com/KitiKambariai

„Daug kas sako, kad panašu į „Foje“. Bet kitaip ir negali būti – mes esame tie patys, todėl ir muzika bus tokia“, – teigia grupės muzikantas, dailininkas, fotografas Algis Kriščiūnas.

Kaip teigiama KITI KAMBARIAI feisbuko paskyroje, trys buvę "Fojė" nariai vėl susitikę ir kartu išgavę natą 2013 m. pajuto, – kiek besispardysi, muzikos iš savo širdies ištrinti nepavyks. A. Kriščiūno aktyviai agituojami D. Burokas ir kaip tik su A. Mamontovu bendradarbiavimą baigęs A.Lukošius pasiryžo pamėginti pagroti kartu. Gimusi kaip smagių koverių grupė vienam vakarėliui, PYPL netrukus virto vieno koncerto grupe, pradėjo kurti dainas ir galiausiai tiek surimtėjo, kad vos nesubyrėjo.

2016 m. vasarą prisijungus Ž. Sebeikai, buvo iš esmės peržiūrėti prioritetai ir griežtai nuspręsta toliau groti tik savo kūrybos dainas, tik lietuvių kalba.

2017 m. pavasarį įrašytos pirmos penkios dainos. Vasarą grupė jau turi pavadinimą KITI KAMBARIAI.

2017 m. rugpjūčio 12 d. Klaipėdoje įvyks pirmasis grupės KITI KAMBARIAI koncertas.

Komentarai