Pradžia / Garsas / Sound
 

Recenzija. OORCHACH - VIETOS / PLACES (2017). Išsisėmusios Polišinelio tiesos

Vietinės reikšmės "genijaus" vienas iš projektų, sukurtas neva pagal chakasų tautos žodį (panašią legendą, tik apie Nepalą, buvo sukūręs projektas Maldur Atai, kuris iš tikro tėra lietuviški "maldų ratai"). Tai penktasis jo albumas, jei tiksliau, albumu ir nepavadinsi: dvi kompozicijos, kurių bendra trukmė 23 minutės. Na, duokim genijams kelią, visokių yra, visokių reikia. O pasaulyje yra kur kas geresnės panašaus " ambient devotional punk ambient drone exististential industrial post-industrial psychogeography repetitive tribal " (taip projektas save pristato) kūrėjų. Man OORCHACH tėra bžžžžž džžžž gžžžž pšššš.

Mindaugas Peleckis
2017 m. Birželio 22 d., 22:30
Skaityta: 62 k.
Recenzija. OORCHACH - VIETOS / PLACES (2017). Išsisėmusios Polišinelio tiesos

Išsamus kompozicijų sąrašas:

Šičia / Herein 13:12    
    
Aure ten / O'er there 10:11

Pastebėtina, kad šis projektas ir kitas jo birbintojo projektas labai mėgsta gudrius žodelyčius: aure, šičia ir t.t. Tai dirbtina ir visiškai neveža. Iš mandrumo visa tai.

Albumėlio motto angliškas, kurį lietuviškai galima išversti kaip "stoviu čia, žiūriu ten, kontempliuoju, erdvės pilnos pačios savęs, ribų nėra, kur prasideda čia ir ten". Tokios trivialybės, tokių Polišinelio tiesų būtų galima tikėtis iš 18-mečio, bet projektas kuriamas suaugusių dėdžių (dėdės?). 

Jei kas neklausė tokios muzikos iš tų kraštų, kur ji gimė, tam gal patiks, o šiaip tai savų muzika saviems.

Balų paprastai nerašau, bet čia - kuolas iš dešimties.

P.S. O buvo laikai, kai OORCHACH skambėjo daug (ar bent šiek tiek) geriau. Išsisėmė.

Komentarai