Pradžia / Garsas / Sound
 

Festivalyje "Žiežmarsas" gros naujoji lietuviškos muzikos banga

Pačioje Lietuvos širdyje esančiame unikaliame krašte ketvirtus metus iš eilės rengiamas gyvos ir elektroninės muzikos festivalis. 2014 metais Rock ‘n‘ Rave, 2015 Stone ‘n‘ Styl, 2016 Ragga ‘n‘ Metalla pavadinimais žinomas renginių ciklas šįmet vėl nustebino nauju vardu bei nuoseklumu – organizatoriams į vaizdingas Žiežmarių vietoves pavyko privilioti ryškius debiutinius albumus per pastaruosius metus išleidusias grupes ir tarptautiniu lygiu žinomus Lietuvių elektroninės muzikos atlikėjus.

Radikaliai.lt
2017 m. Balandžio 19 d., 14:45
Skaityta: 303 k.
Festivalyje gros ir THE STATION.
Festivalyje gros ir THE STATION.

Birželio 9-11 dienomis vyksiančiame Žiežmarsas festivalyje gros elektroninio roko numylėtiniai „Deeper Upper“, klasikinio kieto roko fanai iš Kauno „Wolfsome“, post – rock žanro favoritai „Autism“,  paslaptingieji ‘’Arcadia Repeats’’. Renginyje taip pat pasirodys ties debiutiniu albumu dirbantys agresyvaus roko fanai „Frank Fitts“, išgirsite melancholiško roko iš Estijos - ‘’Sibyl Vane’’ ir progresyvaus roko pionierius iš Ukrainos - ‘’Krobak’’. Dviejų vakarų koncertų repertuarą dar labiau įvairina Žydų ansamblis ‘’Rakija Klezmer Orkestar’’ ir kiti kolektyvai.

„Žiežmarse gros ta muzika, kuri vyksta dabar – auditorija galės vienoje vietoje išgirsti visą lietuviškos muzikos kartą“,- sako festivalio organizatorius Mindaugas Z. Jis taip pat pažadėjo dar daugiau stiprių užsienietiškų ir lietuviškų vardų pristatyti balandžio 20 dieną.
Festivalis kaip įprasta turės ir elektroninės muzikos sceną kuri šįmet atrodo ypač dinamiška. Tai experimental, house ir techno žanrų stilistikos rėmuose kuriama šokių erdvė. Dviejų festivalio naktų pasirodymus surengs vieno iš geriausio mažojo klubo Europoje vardą turinčio “Opium Club” rezidentai ir renginių serijų “Juoduomenė” bei “SMALA” organizatoriai - “Tadas Quazar” su “Billy Kristal” (Projektas Siaubas), legendinio Berlyno Klubo "Salon - Zur Wilden Renate" sceną jau spėjęs rezonuoti kolektyvas “whypeopledance”, taip pat renginių serijos “HOOKED ON” atstovai “Moon Disco” su “Jogaila”. Išgirsite sparčiai pripažinimą įgaunantį “Split Pulse” ir Prie DJ pulto naujai save atradusį atlikėją “BA.” bei daug kitų žinomų ir naujų Lietuvos alternatyvios šokių muzikos atstovų.
Tradiciškai, ne pagrindinių koncertų metu organizatoriai žada lankytojus sudominti poilsio veiklomis: sudalyvauti šokių maratone, sporto/žaidimų rungtyse, šaltose maudynese, pasinaudoti pokyčių dirbtuvėmis, įsiamžinti esančioje fotostudijoje, apsilankyti festivalio turguje ar paskanauti specialaus renginio valgiaraščio ir gėrymų.  

Paprašius daugiau papasakoti apie festivalio idėją ir kilmę organizatoriai teigia, jog pirmais organizavimo metais užmojis surengti festivalį buvo vienkartinis. Idėja kilo iš siekio suaktyvinti gimtąjį kraštą, paįvairinti regiono kultūrinį gyvenimą, apvienyti skirtingos muzikos klausytojus bei publiką iš provincijos ir miestų. “Kadangi nebuvome tikri, ar mintis pateikti “metalą” ir “Roką” šalia “Rave” žanrų visumos bus klausytojų priimta, juokavom, kad renginys yra socialinis eksperimentas kuriame kryžminamos subkultūros”, – šypsosi organizatorius Andrius Z.

Nepaisant minėtų nuogastavimų pirmojo festivalio idėja ir atmosfera  buvo įvertinta ypač teigiamai. Neplanuotas tęsti renginys virto gerą reputaciją turinčiu ciklu, kurio šiandieninį išskirtinumą organizatoriai nusako pastovia muzikinių žanrų kaita, dėmesiu repertuaro balansui ir siekiu lankytojus stebinti kiekvienais metais.  

Nuorodos į festivalio facebook/bilietus:

https://www.facebook.com/events/1798676570451620/  

https://tickets.paysera.com/lt/event/ziezmarsas-2017

Komentarai