Pradžia / Garsas / Sound
 

PROGRESYVIOJO ROKO PIONIERIAI „SAULĖS LAIKRODIS“: „TOKIA MUZIKA LIETUVOJE NEKURIAMA“

Radikaliai.lt, publikuodamas šį subjektyvų pranešimą, primena, kad žymiausia pasaulyje, koncertuojanti įvairiose šalyse progresyviojo roko grupė iš Lietuvos yra THE SKYS, taip pat progresyvųjį roką groja THE EARTH CONFESSION, SILUET/LESS ir dar bent kelios grupės. Nepaisant to, SAULĖS LAIKRODIS yra lietuviškojo progresyvo pionieriai.

M.P.3 info.
2017 m. Balandžio 18 d., 16:31
Skaityta: 80 k.
PROGRESYVIOJO ROKO PIONIERIAI „SAULĖS LAIKRODIS“: „TOKIA MUZIKA LIETUVOJE NEKURIAMA“

Metų pradžioje sėkmingai į Lietuvos muzikos sceną grįžęs ir pirmąją vinilo plokštelę „Lauke ir viduj“ išleidęs progresyviojo roko kolektyvas „Saulės laikrodis“ gegužės 18 dieną, po trisdešimties metų pertraukos leisis į koncertų turą.

„Šiuo turu sujungsime nutrūkusį laiką tarp 1983-ių ir 2017-ųjų. Norim tai daryti, nes tokia muzika Lietuvoje paprasčiausiai nekuriama arba negrojama“, - teigia grupės įkūrėjas Gintautas Rakauskas.

Grupė, gimusi praeitame amžiuje ir kitokioje santvarkoje, savo laikmečio klausytojus prisijaukino nesunkiai. Nuo 1979 metų studentų roko grupė, pasivadinusi „Saulės laikrodžiu“, sugebėjo išlaikyti savo muzikos aktualumą iki šių dienų.

1983 metais įrašytas „Saulės laikrodžio“ albumas „Lauke ir viduj“ metų pradžioje muzikos agentūros M.P.3. buvo išleistas vinilo plokštelės formatu ir visose skaitmeninėse platformose, o ištikimiausi grupės gerbėjai ir melomanai albumą spėjo išgirsti gyvai – vasario 11 dieną muzikos klube „Tamsta“ surengtame grupės sugrįžimo koncerte.

„Pilna salė, daug plojimų, geri plokštelės pardavimai bei daug autografų. Šilti publikos žodžiai, kad esame aktualūs – motyvuoja tęsti“, – sugrįžimo koncerto įspūdžiais dalinasi Gintautas Rakauskas.

Artimiausi „Saulės laikrodžio“ sugrįžimai į sceną įvyks gegužės 18 dieną Anykščių kultūros centre, gegužės 25 dieną Kauno „Renginių oazėje“ ir birželio 1 dieną Klaipėdos koncertų salėje.

Komentarai