Pradžia / Garsas / Sound
 

Po šešerių metų - trečiasis Lietuvos neofolko legendos LIBERTE albumas

Itin šviesų, poetinį neofolką grojanti vilniečių neofolką grojanti grupė LIBERTE pranešė džiugią naujieną: praėjus šešeriems metams šiemet pasirodys trečiasis albumas MYLĖT TIK KARTĄ, sukurtas legendos "Jūratė ir Kastytis" motyvais. Pirmieji grupės albumai - "Jau aušt aušružė" (2010) ir "Noč do dnia" (2011) folko ir neofolko gerbėjų itin vertinami.

Mindaugas Peleckis
2017 m. Kovo 22 d., 17:05
Skaityta: 313 k.
Ana Babuškina. Nuotraukų autorė - Ekaterina Khvashchynskaya, nuotraukų idėja - Erika Stankevičiūtė.
Ana Babuškina. Nuotraukų autorė - Ekaterina Khvashchynskaya, nuotraukų idėja - Erika Stankevičiūtė.

Tarp būsimo albumo dainų - "Meilės daina", "Rauda", "Mylėt tik kartą", skambančios taip, kaip Lietuvoje dabar niekas negroja: tai nėra gitarinis neofolkas, kūriniai atliekami fortepijonu, smuiku, o grupės įkūrėjos Anos Babuškinos balsui mažai kas gali prilygti. 

Grupę LIBERTE A. Babuškina įkūrė 2004 metais, kai dar studijavo tuometėje Vilniaus konservatorijoje. Ji taip pat sukūrė muziką Ruslano Korostenskio meniniam filmui „Tavo širdies šiluma“, kurio pagrindinis motyvas buvo iš Liudviko Rėzos dainų rinkinio paimta daina "Miegužio noriu".

Tamaros Melman pav.

Grupė siekia, kad lietuviška liaudies daina įgautų priimtinesnę ir šiuolaikiškesnę formą, kad ją išgirstų ir pamėgtų kuo daugiau žmonių.

A. Babuškina sukūrė muziką ir Jekaterinos Deineko šokio spektakliui "Apverstoji" ir kitų kūrinių.

Nuorodos:

https://www.facebook.com/Liberte-104298762944620/

http://www.liberte.lt/

 

Komentarai