Pradžia / Garsas / Sound
 

ARCADIA REPEATS: Muzikoje svarbiausia jausmas, emocija bei nuoširdumas

Vilniečių instrumental/ambient/post/space rock grupė ARCADIA REPEATS galbūt mažokai žinoma platesnei auditorijai, tačiau muzika, kurią ji groja, verta dėmesio. Ne tik postroko/postmetalo gerbėjams, bet ir tiems, kas myli Hawkwind. Skaitykite interviu (2017 01 04) su grupe, neseniai išleidusia puikų debiutinį albumą.

Mindaugas Peleckis
2017 m. Sausio 04 d., 14:35
Skaityta: 130 k.
ARCADIA REPEATS: Muzikoje svarbiausia jausmas, emocija bei nuoširdumas

2016 m. lapkričio 19 d. išleidote debiutinį albumą Human.Intelligence. Albumas labai kokybiškas, įdomus, estetiškai išleistas (net su jo viršelio piešinio lipduku). Pristatysite savo albumą renginyje Post:noise:year:experimenT.  Kokie tolesni planai?

Sustoti tikrai nežadame, kuriame toliau, o jau visai greitai išgirsite singlą „Nebula“,  kuris buvo įrašytas su vokaliste. Artimiausi pasirodymai sausio 6 d. Kaune ir sausio 14 d. Klaipėdoje.

Ką Jums reiškia Jūsų grupės pavadinimas?

Pavadinimą, kaip ir savo muziką siejame su beribe erdve, supančia mus ir mūsų planetą. „Arcadia Repeats“ - tai lyg aidas, sugrįžęs iš kažkur labai toli ir pasakojantis savo kelionės istoriją, kurią mes bandome atskleisti savo kūryboje. O grupės idėja gimė kaip eksperimentas instrumentinės ir elektroninės muzikos.

Kas Jus įkvepia?

Esam Jacque Fresco įdėjų šalininkai (tai 100-metis futuristas iš JAV, sukūręs Venus Project - M. P.).

Ne įkvėpimas, o kūrybinė motivacija veda mus į priekį. Mylim tai, k1 darom, ir, matyt, pats procesas savaime mus ir įkvepia. Vizijų ir idėjų turime daug, trūktsa tik laiko.

Bachas ar Led Zeppelin? Bob Dylan ar Death In June? Lustmord ar Ganelinas?

Bachas, Death in June, Lustmord.

Kaip apibūdintumėte savo stilių?

Sunku pasakyt.. Dauguma mus pristato kaip post rock‘o grupę. Paradoksas, kad visai neplanavom groti post rock‘o, juolab ir dabar nesijaučiam postrokeriais. Grojam, tai ką jaučiam ir visiškai neribojam savęs stilistikos rėmuose.

Ar eksperimentai muzikoje reikalingi?

Muzikoje svarbiausia jausmas, emocija bei nuoširdumas, o visa kita skonio bei požiūrio reikalas. Be nuoširdumo nebus tikrumo, be emocijos - spalvų.

O į eksperimentus žiūrime tik teigiamai. Nes tik eksperimentų dėka muzika nestovi vietoje.

Jūsų viršelis labai įdomus, atveriantis plačią erdvę mintims. Ką juo norėjote pasakyti?

Viršelis, kaip ir pats albumas, simbolizuoja žmogaus nesuvokimą, kas mes esam ir kodėl esam, proto gabumų nukreipimą kuriant destrukciją, o ne darnią harmoniją. Žmogaus susireikšminimą ir iškėlimą aukščiau visų Žemės gyvybės rūšių, bet nesuvokimą, kad esam tik labai maža visos gyvybės grandinės dalis.

O albumo dizainą kurė nelabai turbūt žinomas dizainerių duetas TWO.

Naudingos nuorodos:

https://arcadiarepeatsofficial.bandcamp.com/album/human-intelligence

https://www.facebook.com/ArcadiaRepeats

Komentarai