Pradžia / Garsas / Sound
 

Geriausias Lietuvos dark ambient: VĖLIŲ NAMAI

Radikaliai.lt tęsia laurų teikimus įvairios stilistikos Lietuvos muzikantams. Vėliau visa tai bus apibendrinta, o kol kas - dar viena nominacija ir jos absoliutus nugalėtojas: VĖLIŲ NAMAI ir jų albumas LAUMIŲ ŠOKIS. Konkurencijos būta stiprios: 2016 m. stiprius albumus išleido tokie grandai kaip DONIS, GIRIŲ DVASIOS. Tačiau nors ir jų albumai verti didžiausios pagarbos, dėmesio ir yra tikrai puikūs, VĖLIŲ NAMAI įnešė naują skambesį į Lietuvos dark ambient pasaulį. P. S. Prieš radikaliai.lt pasirodant interviu su Juliumi, akcentuosiu, jog šis žmogus yra be galo gabus. Muzikine prasme, ypač verti dėmesio jo kiti du projektai/grupės: ETHEREAL CHEMISTRY ir DREKAVAC.

Mindaugas Peleckis
2016 m. Gruodžio 18 d., 13:55
Skaityta: 519 k.
Geriausias Lietuvos dark ambient: VĖLIŲ NAMAI

Naujasis VĖLIŲ NAMAI albumas LAUMIŲ ŠOKIS (paspaudę nuorodą, rasite albumą bandcamp'e) išleistas kompanijoje P3lican CDr formatu 200 sunumeruotų egzempliorių tiražu kaip digisleeve.

1     Migla / Mist     
2     Prabundu / I'm Waking Up     
3     Kažkur Miške / Somewhere In The Forest     
4     Izabelės Sapnas / Isabel's Dream     
5     Žemutinis Pasaulis / The Lower World     
6     Mudu Du, Pilkume / Us, In Gray     
7     Daina Vilkui / A Song For The Wolf     
8     Aš Nukirtau Ąžuolą / I Cut The Oak Tree Down     
9     Laumių Šokis / The Dance Of Laumės     
10     Vėlių Takais Visi Mes Eisim / The Home Beyond     
11     Gyvenimo Sapnas / The Dream Of Life     

Muzika ir jos atlikimas – Julius Mitė, vokalas 6 kūrinyje – Hannah Knowles. Įrašyta Prahoje, Vilniuje, Aberdyne ir Hagoje.

Albumo trukmė: 56-57 minutės.

Julius nėra naujokas muzikoje, jam teko groti ir tarptautinėje black metal grupėje. VĖLIŲ NAMAI kaip solinis projektas pradėtas jam begyvenant Prahoje 2006-aisiais. Pasak J. Mitės, jis pradėtas kurti iš ilgesio Lietuvai, remtasi Baltų pasaulėjauta. VĖLIŲ NAMAI kviečia išgyventi tamsiąją gamtos ir egzistencijos pusę, pajusti kitą pasaulį, skendintį rūke ir mistikoje, kuris yra mūsų tikrieji namai.

Viršelio nuotrauka, kaip ir muzika, verta pagyrų: jos autorė Natalie Drepina.

Daugiau VĖLIŲ NAMAI muzikos galima išgirsti čia:

http://soundcloud.com/julius-mite.

Albumas yra internete:

https://veliunamai.bandcamp.com/releases.

Tai antras Juliaus kaip VĖLIŲ NAMAI albumas, pirmasis, PASIKLYDĘ, pasirodė 2009 m. Jis išleistas 50 egz. tiražu kaip CDr (Perineum Productions).

Naujojo albumo muzika puiki, šviesotamsė, gili. Joje yra tai, ko trūksta kai kuriems Lietuvos ir užsienio tamsiosios muzikos kolektyvams: čia neužsilipama ant vieno klavišo ir nesustingstama prie pulto valandai, nepaleidžiami čirpesiai ir garsų zikuratai, kurie velnias žino, kam reikalingi. Čia Muzika. Tyra, skaidri, nesumeluota. Už tai Juliui pagarba. Jis liepė klausytis šio albumo naktį, klausiausi, naktį dar įspūdingiau. Ir parašė vieną iš runų. Kurią, nesakysiu.

P. S. Prieš pasirodant interviu su Juliumi, akcentuosiu, jog šis žmogus yra be galo gabus. Muzikine prasme, ypač verti dėmesio jo kiti du projektai/grupės: ETHEREAL CHEMISTRY ir DREKAVAC.

Komentarai