Pradžia / Garsas / Sound
 

Grupė „Stratovarius“ pasaulinio turo metu pirmą kartą koncertuos Lietuvoje (video)

Muzikinio pavasario sėja eina į pabaigą, tačiau rudeninis derlius tik didėja. Spalio 7 dieną į Lietuvą pirmą kartą atvyksta žymi Suomijos heavy/power metalo grupė „Stratovarius“. Ji su planuojama palyda, kuri bus įvardinta vėliau, surengs vienintelį koncertą Vilniuje, „Forum palace“. Šis renginys yra dalis „Stratovarius“ gastrolių „Eternal World Tour 2015“, kuriose suomiai pristatys savo vasarą pasirodysiantį naują albumą „Eternal“.

RELAX Live!
2015 m. Balandžio 27 d., 19:56
Skaityta: 32 k.
Stratovarius Unbreakable Official Music Video from the album "Nemesis"

Grupė „Stratovarius“ startavo 1984 metais Helsinkyje kaip „Black Water“. Vis dėlto jos sudėtis stabilizavosi tik po dešimtmečio, kuomet frontmenu tapo balsingasis Timo Kotipelto. Dabar jis ne tik yra šio kolektyvo lyderis ir ilgiausiai jame esantis narys, bet ir vienas ryškiausių metalo muzikos vokalistų Europoje. Patys „Stratovarius“ šiuo metu kartu su vokiečių komandomis „Helloween“, „Blind Guardian“ ir „Gamma Ray“ yra pripažinti kaip Europos power metalo scenos lyderiai ir vieni įtakingiausių šio žanro atstovų.

Savo dabartinį veidą grupė įgavo, kai po trečiojo albumo įrašymo pagrindiniam vokalistui Timo Tolkki nusprendus groti vien gitara, jį prie mikrofono pakeitė kitas Timo, Kotipelto. Tuo metu jis mokėsi populiariosios muzikos ir džiazo vokalo Helsinkio konservarorijoje ir dainavo kitų grupių kūrinius atliekančioje grupėje „Filthy Asses“. Kai 1994 metais „Stratovarius“ paskelbė naujo vokalisto paiešką, T. Kotipelto pareiškė norą joje dainuoti ir laimėjo atranką. Su jo atėjimu ši komanda ėmė greitai populiarėti ir už savo dabartinę šlovę be abejonių turi būti dėkinga savo ekspresyviam frontmenui. Be dainavimo „Stratovarius“ gretose jis yra išleidęs tris solo albumus su savo vardo projektu „Kotipelto“. Be to, jis yra pagrindinis vokalistas kitame suomių power metalo žvaigždžių projekte „Cain’s Offering“.

Nuo 1989-ųjų metų iki šiol „Stratovarius“ išleido 15 studijinių albumų, 3 koncertinius diskus ir 4 DVD. Šiemet, rugpjūčio 14 d. pasirodys 16-asis darbas „Eternal“, kurio jau porą metų nekantriai laukia grupės gerbėjai. Jo pristatymui rengiamos pasaulinės koncertinės gastrolės „Eternal World Tour 2015“, kurios startuos Baltijos šalyse Taline, o spalio 7 d. „Stratovarius“ su visa savo palyda pasirodys ir Vilniuje, „Forum palace“.

Komentarai