Pradžia / Garsas / Sound
 

D'mask kūryboje – laiko formulės paslaptis (video)

Alternatyviojo roko grupė „D‘mask“ šiemet į sceną sugrįžo naujos sudėties ir jau spėjo į dienos šviesą paleisti net tris naujus kūrinius. Žinomiausios internetinės televizijos TV3 Play antroje „Muzikinio cecho“ laidoje rokeriai pristato muzikinę naujieną „Ištaškom laiką“.

Radikaliai.lt
2015 m. Balandžio 18 d., 10:38
Skaityta: 300 k.
D'Mask - Seaside
D'Mask - Laikas Nelaukia (Live)

Eksperimentinis skambesys ir polėkis tobulėti

Grupės vokalistė Liana Sapegina pasakoja, kad šiemet grupė pradėjo naują kūrybinį etapą. „Prieš mėnesį savo gerbėjams padovanojome „Muzikinio cecho“ komandos nufilmuotą vaizdo klipą su dainos „Laikas nelaukia“ gyvo garso atlikimu. Neseniai pristatėme dainą „Seaside“, o „Muzikinio cecho“ laidoje atlikome iki tol niekam negirdėtą kūrinį „Ištaškėm laiką“, – grupės naujienas pristato Liana. Pasak jos, žmogaus gyvenimas yra labai ribotas, todėl laikas jam turėtų būti labai svarbus. Nežinodami ko nori, žmonės dažnai pasiklysta savo svajonių labirintuose, kartais visai neturi svajonių, o po visų blaškymųsi vis vien neretai grįžta prie savo ištakų. Kaip tik dėl savo svarbos laiko sąvoka dažnai atsiduria „D‘mask“ kūrybos lauke.

Neseniai prie grupės prisijungęs Audrius Pakšys prisipažįsta, kad „D‘mask“ neturi konkrečios muzikinio stiliaus formulės. „Grupės kūryboje persipina daug įvairių stilių, tačiau pastaruoju metu įmaišėme indie ir elektronikos skambesių. Domimės naujais garsais ir nevengiame eksperimentuoti“, – teigia A. Pakšys. Jam pritaria L. Sapegina: būti lankstiems verčia aplinkybės. Pasak jos, muzikos stilius priklauso nuo to, kokie žmonės yra grupėje: „Anksčiau visą laiką kūrėme iškirtinai tik anglų kalba, tačiau dabar esame sukūrę ir lietuviškų dainų. Muzika taip pat priklauso ir nuo pačių muzikantų asmenybių, jų pomėgių, nuo muzikos, kurios klausosi. Dėl to, kartu su narių pasikeitimu, pasikeičia ir grojama muzika, nes kiekvienas žmogus įneša ką nors savo, ką nors unikalaus. Grojame tai kas esame, o būname įvairūs: ir liūdni, melancholiški, ir linksmi, pašėlę, kas atsispindi mūsų dainose.“

Kūrybos negalima uždaryti tarp keturių sienų

Prieš kelerius metus „D‘mask“ įkūrusi L. Sapegina prisimena grupės kūrybos pradžią: „Kiekvienam grupės nariui buvo sunku įveikti save, nes visi atėjo iš skirtingų muzikos stilių aplinkos. Norėjome būti išgirsti, groti ne tik sau užsidarę kambaryje, bet ir kitiems, kuriems mūsų kuriama muzika galėtų patikti, todėl teko „apsišlifuoti“ ir lanksčiai vertinti vieniem kitų idėjas.“

Anot vokalistės, buvo metas, kai grupės nariai apskritai svarstė ar kurti toliau, tačiau laikui bėgant suprato, kaip vyksta kūrybinis procesas, gimsta supratimas, ką nori groti ir ką nori toliau veikti. Visus grupės narius prie bendro kūrybinio tikslo veda mintis, kad be muzikos nė vienas iš jų neįsivaizduoja savo gyvenimo.

Unikalų skambesį kurianti grupė dažnai dalyvauja įvairiuose konkursuose, yra pasirodžiusi festivaliuose „Granatos Live“ ir  „Ką galvoja muzika?“, grojo „Žalgirio“ arenos gimtadienyje, studentų vakarėliuose, nuolat pasirodo įvairiuose baruose ir muzikos klubuose. Šiemet net tris muzikines naujienas pristatęs ketvertukas neketina sustoti. Vasarą ketina pasirodyti įvairiuose festivaliuose ir nufilmuoti daugiau vaizdo klipų savo naujoms dainoms.

Interviu su „D‘mask“ žiūrėkite Jums patogiu laiku laidoje „Muzikinis cechas“ per TV3 Play

Nuorodos:

http://play.tv3.lt/programos/muzikinis-cechas/597210?autostart=true

https://www.facebook.com/pages/DMask/484241001646672?fref=ts

https://soundcloud.com/dmaskofficial

Grupė:

Liana Sapegina – vokalas/klavišiniai;

Šarūnas Vaidachovičius – gitara;

Audrius Pakšys – boso gitara;

Andrius Juciūnas – būgnai.

Komentarai