Pradžia / Garsas / Sound
 

Lietuvos juodmetalio klasikų dovana: DISSIMULATION / OBTEST „77“ (MCD). Interviu su Sadlave (video)

Minialbumą išleidusi kompanija LEDO TAKAS RECORDS teigia: „Reikšmingiausia metų konspiracija kodiniu pavadinimu 77 suvienija kertinius lietuviškos sunkiosios muzikos akmenis, DISSIMULATION ir OBTEST kūrybines pajėgas bendram, proginiam leidiniui. Abi grupės paruošė po visiškai naują kūrinį, o šalia to interpretavo vieni kitų muziką – rezultatas gavosi išties intriguojantis. CD leidimas super jewel dėžutėje su aštuonių puslapių bukletu yra ribotas 1000 vienetų tiražu.“

Mindaugas Peleckis
2015 m. Balandžio 15 d., 15:26
Skaityta: 188 k.
DISSIMULATION - Inferna Profundus [2015]
OBTEST - Myriop [2015]

Svarbaus leidinio pasirodymo proga radikaliai.lt pakalbino daugybės projektų dalyvį, kūrėją Sadlave (2015 04 15):

1992 m. įkurta OBTEST (ir 1993 m. įkurta DISSIMULATION) yra viena tų lietuviškų grupių, kurios albumų laukiama, ta diena, kai jie pasirodo, yra tikra šventė. Sakau be jokios ironijos, nes iš tikro nesat itin albumingi, tad norėčiau sužinoti, koks yra naujasis albumas, balandžio 18-ąją, 13 val. pristatomas Vilniuje, Rūdininkų knygyne? Ar tai akustika, kokią galima (netikėtai) girdėti LITEXPO Knygų mugėje, ar senas geras juodmetalis?

Tai yra ypatingas leidinys, skirtas paminėti mūsų ir DISSIMULATION kūrybinę pradžią. Mintis kilo pernai ankstyvą rudenį, o materializavosi tikrai kosminiu greičiu: dainos buvo įrašytos žiemą, 2014/2015 m. gruodį/sausį. Plokštelėje bus tik juodmetalis, nieko daugiau. 

Kas pasikeitė grupės OBTEST gyvenime per pastaruosius penkerius metus? Kokia dabar grupė, kas joje groja/nebegroja, gal atsirado naujų idėjų?

Per penkis metus įvyko įvairių dalykų. Bosistą Demoną pakeitė genijus multiinstrumentalistas Karolis. Sumažėjo koncertų, o 2012 m. visai nekoncertavome. Idėjų visada pilna galva, tik šiais laikais jas sunkiau realizuoti, viskas vyksta daug lėčiau.

Papasakokit plačiau apie albumą ir koncepciją, dailininką, viską, ką turėtų žinoti melomanas, kuris nėra (ot, švancas) girdėjęs pavadinimo OBTEST, bet labai mėgsta metalą. 

Albumas vadinasi 77 arba dviejų dalgių albumas, nes OBTEST pradėjome tryse kaip ir DISSIMULATION, ir, pasirodo, visi esame gimę 1977 metais. Šitas faktas kažkaip sujaudino, tad pradžiai norėjome tiesiog padaryti vardinius dviejų dalgių klubo antsiuvus, o viskas po truputį išsirutuliojo į rimtą bendrą plokštelę.

Viršelis buvo užsakytas pas dailininką iš Anykščių Šerną. Pagrindas paveikslui buvo anykštėnus simbolizuojantis cerberis ir mus simbolizuojantis baltas žirgas.

Kadangi leidinys proginis, nusprendėme pagerbti vieni kitus, atlikdami viens kito kūrinių interpretacijas. DISSIMULATION parašė dainą, kuriai pritaikė mūsų dainos Dvylika juodvarnių žodžius. OBTEST savo ruožtu savaip interpretavo Atiduokit mirusius. Albume iš viso penki kūriniai.

Kokie dar pristatymai, koncertai numatyti grupės grafike?

Artimiausias mūsų pasirodymas įvyks Čekijos Hell Fast Attack festivalyje Brno birželio 27 d., liepos 10 d. pasirodysime Zobens un Lemess Saukoje Latvijoje ir liepos 11 d. Vilniuje festivalyje True and Evil festivalyje. Rudeniui kol kas planų dar neturime.

Albumo 77 akivaizdžiai galėtų būti susijęs su kažkokia simbolika, ne tik jūsų gimimo datomis. Su kokia? Alina Orlova išleido 88. Ar čia atsakas?

Esu Alinos Orlovos gerbėjas. Kai pamačiau jos albumo pavadinimą, taip ir supratau, kad tai, ko gero, bus jos gimimo metai. Jeigu pasitaikys proga, pasiūlysiu jai draugiškai apsikeisti albumais :)

Nuorodos:

https://www.facebook.com/Obtest

http://www.obtest.lt

https://www.facebook.com/Dissimulation666

http://www.ledotakas.net

https://www.facebook.com/ledotakas

https://ledotakas.bandcamp.com/album/77

OBTEST

DISSIMULATION

Komentarai