Pradžia / Garsas / Sound
 

SKYLĖ ir SKYFORGER dainuos kartu! (video)

Minėdami baltų brolybę festivalyje KILKIM ŽAIBU lietuviai ir latviai į sceną lips kartu!

Radikaliai.lt
2015 m. Balandžio 10 d., 00:53
Skaityta: 87 k.
Skyforger - Tagad vai nekad / Now or Never (2015)
Skyforger - Rāmava / Romuve (2015)
Aistė Smilgevičiūtė ir SKYLĖ + choras Gentis - Geležinės rūtos
SKYLĖ & Skyforger - Nebelauki manęs
AISTĖ SMILGEVIČIŪTĖ IR SKYLĖ - "Upelė" live at Kilkim Žaibu 2013

Visada sulaukianti griausmingo „Žaibo“ publikos palaikymo grupė „Skylė“ šiemet festivaliui ruošia išskirtinį pasirodymą. Festivalis suruošė žygį į gimtą Žiemgalą, todėl grupė ruošiasi prisidėti prie baltų genčių brolybės minėjimo šiame krašte. Šiandien mes neturime galimybės išgirsti žiemgalių kalbos tokios, kokia ji buvo dar nesusikūrus Lietuvai ir Latvijai. Todėl „Skylės“ muzikantai kartu su latviais „Skyforger“ (šalia savo programos) atliks kelis kūrinius lietuvių, latvių ir prūsų kalbomis.

Nepasikuklinsime paminėti, kad, tarpininkaujant „Kilkim Žaibu“ organizatoriams, abi grupės po truputį susibičiuliavo. Ir nors grupių muzikinė stilistika ganėtinai skirtinga, jos jau leido pasidžiaugti puikia savo žanrų derme šių metų kovo 11 d. koncerte Vilniuje. Ten broliai latviai kartu su „Skylėnais“ atliko vieną kūrinį lietuvių kalba.

Po sėkmingos premjeros abi grupes pagavo užsidegimas. Šį kartą abi grupės mokysis viena kitos dainų bei kartu dainuos prūsiškai. Prūsų kalba bus dainuojama taip pat neatsitiktinai. Grupė „Skyforger“ savo šviežiai išleistą albumą dedikavo išnykusiai baltų genčiai – Prūsijai – paminėti. Nuostabaus atsitiktinumo dėka „Skylė“ savo naujam albumui taip pat ruošia keletą dainų prūsų kalba, o vienos dainos žodžiai yra tokie patys kaip grupės „Skyforger“ atliekamo kūrinio. Tiesa, abi grupės šį kūrinį atlieka skirtingai ir savitai, bet mes festivalyje „Kilkim Žaibu“ turėsime unikalią progą išgirsti šios dainos junginį!

Be šių gražių festivalio akcentų svarbu paminėti ir tai, kad broliai „Skyforger“ festivalyje pristatys savo naują albumą „Senprūsija“.

Prie naujo albumo įrašymo plušanti grupė „Skylė“ pradžiugins galinga muzikos programa, kurioje šalia gerai žinomų himnų skambės ir nauji, dar negirdėti kūriniai.

Belieka pakartot sena gerą prūsišką pasveikinimą „Kails!“ ir laukiam „Žaibų“...

Primename:

Bilietai brangsta nuo gegužės 1 d.

Šiuo metu bilieto kaina yra 30 €.

Galioja akcija „Šeši bilietai už penkių kainą“. Perkant penkis bilietus vienu metu – šeštas bilietas jums dovanojamas nemokamai! Tokiu atveju 1 bilieto kaina yra tik 25 €!

Daugiau informacijos:

www.kilkimzaibu.com

Komentarai