Pradžia / Be problemų
 

Grupė SOFA NR. 42: Blogas oras nuo šiol už įstatymo ribų (video)

Praėjusių metų vasarą ne vienas muzikinis festivalis kentėjo nuo nesibaigiančių ciklono išdaigų. Išskalbtos palapinės ir lyg visą savaitę ant palangės stovėjęs pienas surūgę lankytojų veidai atskleidė įsisenėjusią problemą: nuo pat žemės atsiradimo laikų fizikiniai bei cheminiai reiškiniai, nulemiantys situaciją padebesių srityje, nesugebėjo prisitaikyti prie nuolatos kintančių žmogaus įgeidžių.

Radikaliai.lt
2015 m. Vasario 03 d., 14:01
Skaityta: 78 k.
Sofa Nr. 42 - Blogas oras (Alhi remix)
Sofa Nr. 42 - Blogas oras (2015)

Matydama, kad net ir žiemą situacija nesikeičia, su baisia neteisybe negalinti susitaikyti grupė „Sofa Nr. 42“ ėmėsi atsakomųjų veiksmų. Tarpgalaktinio masto nusikaltimui užkardyti išleidžiamas debiutinis singlas „Blogas oras“! Gera nuotaika, lengva ironija bei pulsuojančiais ritmais alsuojančioje dainoje grupė padaro tai, ką jau seniai reikėjo – išsklaido tradicinius lietuviško liūdesio debesis, o Liudą Vasarį pakeičia Laimučiu Birželiu.

2014 m. kovą įkurta grupė „Sofa Nr. 42“ sujungė skirtingas muzikines patirtis ir ėmė kurti neįprastą muzikinį kokteilį, pagardintą linksmais ir kandžiais tekstais. Visi muzikantai – kontrastingi muzikos stilių pasauliai, apimantys klasikinės muzikos įdirbį, ilgą koncertų klubuose patirtį ir net hiphop‘o underground'o kvapą.

Norintiems su „Sofa Nr. 42“ susipažinti dar artimiau – puiki žinia! Vasario 7 d. grupė drebins menų fabriko „Loftas“ sienas vienos nakties festivalio „Dinamitas“ metu.

Vasario 13-ąją, penktadienį, klube “nArauti” (Konstitucijos pr. 23, Vilnius) įvyks singlą „Blogas oras” pristatantis koncertas. Renginio metu pirmi 50 atėjusių klausytojų dovanų gaus ką tik iškeptą singlo CD.

Į sceną be „Sofa Nr. 42“ lips visa gausybė grupės kolegų: tai ilgametis Panevežio repo guru Doo iš grupės „O2“, savo naujausią programą iš 2014 m.gruodį pasirodžiusio minialbumo pristatantis „Alhi”.

Savitą prieskonį įneš vienintelis Lietuvoje lenkiškai repuojantis „Filmik” (http://radikaliai.lt/radikaliai/2404-reperis-filmik-lietuvos-muzikai-reikia-lenku-kalbos-video), gyvos muzikos kompaniją grupei „Sofa Nr. 42“ palaikys rock/funk muziką atliekantys „Melted Core”, o visą naktį gerą nuotaiką palaikys DJ Justinez ir DJ Požemis.

Vilniečiai „Sofa Nr. 42“ feisbuko paskyroje (https://www.facebook.com/sofanr42) save įvardija kaip rap-fusion grupę.

Jos nariai:

Matas Mulevičius - vokalas;
Rasa Murauskaitė - vokalas;
Mantas Šlekys - bosinė gitara;
Karolis Čepas - būgnai;
Danielius Daubaras - elektrinė gitara.

Nuorodos:

https://soundcloud.com/sofanr-42

https://www.youtube.com/channel/UC0YnArUjC2Qa0kBaLZ3c5EQ/videos

Sofa – yra atsakymas į visus svarbiausius klausimus visatoje. Čia patogiai įsitaisius gali klausytis muzikos, arba pradėti vaikus, surinkti geriausių draugų kompaniją ir žiūrėti serialą, arba šokinėdamas ant minkštų čiužinių nušluostyti lubas ir pamatyti žydrą dangaus skliautą. Svarbiausia – kad ČIA vietos užtenka visiems, nesvarbu – esi reperis ar klasikinės muzikos gerbėjas, tau patinka funk‘as ar punk rock‘as. Grupės stilius tai inteligentiškas, bet šmaikštus repas, užpildytas lyrišku bei romantišku jazz'o vokalu, varomas nenuspėjamais širdies ritmais bei smagiomis gitarų melodijomis. Tad sėskis pas mus į kompaniją, pažadame, kad liūdna nebus!

Grupė prasidėjo kaip dviejų skirtingų žmonių (Rasos ir Mato) bendradarbiavimas įrašinėjant bendrus ir solinius studijinius kūrinius. Kai to pradėjo nebeužtekti, buvo tartas lemiamas žodis: Kuriam grupę. Po 5 mėnesių intensyvaus darbo Sofa Nr. 42 buvo sumontuota ir pasirengusi ant savo čiužinių priimti visų norinčių užpakaliukus. Tad kelionė tik prasideda!

Komentarai