Pradžia / Radikaliai
 

LINCHETTE MARCEL: „Esame svajojantys realistai“

Nauja lietuviško post-grunge muzikos grupė LINCHETTE MARCEL – iš tiesų ne naujokai muzikos pasaulyje. Tai rodo ir jų pirmasis vaizdo klipas, ir atliekamos muzikos kokybė. Rugpjūčio 9-ąją, 21 val., Brodvėjaus Pub'e Vilniuje grupę bus galima išgirsti gyvai (įėjimas nemokamas, N-18, https://www.facebook.com/events/1457950191132063/?fref=ts).

Mindaugas Peleckis
2014 m. Rugpjūčio 07 d., 13:14
Skaityta: 194 k.
Linchette Marcel, King & Queen @ Muzikinis Rūsys

Feisbuko paskyroje https://www.facebook.com/linchette grupė taip pristato save: „Linchette Marcel - post-grunge stilių propaguojantis kolektyvas iš Vilniaus. Grupės nuoširdumas, emocinis atvirumas sukelia skirtingų nuotaikų gamas, išlaisvina klausytojus iš šiuolaikinės rafinuotos roko muzikos gniaužtų. Linchette Marcel siūlo savo klausytojams agresyvų ir tuo pačiu melodingą skambesį, romantiškas bei melancholiškas nuotaikas, neįpareigojančias abstrakcines psichodelines keliones. Grupė išsiskiria nuoširdžiais gyvais pasirodymais, garantuoja puikią nuotaiką klausytojams. Linchette Marcel - tai alternatyvus požiūris į lietuviško roko sceną, bekompromisnis pasiūlymas kiekvienam pažvelgti giliau į save.“

Apie grupę pasakoja jos vokalistas Michail Levin, bosininkas Konstantin Knudė, būgnininkas Alex Nikolajev (dar žinomas kaip industrial / ambient grupių MALDUR ATAI, DIMETH TRIP ir GANZER MASCHINE narys) ir paslaptinga grupės narė Linchette.

Ką reiškia Jūsų grupės pavadinimas?

Pavadinimas reiškia moterišką vardą, tai savotiška pasąmonės mūza.

Kokia susidūrimo su muzika pradžia? Kaip pradėjot muzikuoti?

Kiekvienas iš mūsų savaip buvo supažindintas su muzikos pasauliu. Michailo ir Alex’o tėvai jaunystėje muzikuodavo, turėjo savo grupes. Konstantinas nuo vaikystės mokėsi muzikos mokykloje, fortepijono klasėje. Mūsų visų tėvai buvo dideli melomanai, ir mums kaip jų vaikams pasisekė, kad namuose turėjome dideles plokštelių kolekcijas, kurios ir formavo mūsų muzikinį skonį. Mes užaugom klausydami The Beatles, Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath, Genesis, Pink Floyd, Bruce Springsteen ir kitus tais laikais populiarius atlikėjus bei grupes. Vėliau, 90-aisias atsirado nauji muzikiniai vėjai, kurie praktiškai ir buvo tas pagrindinis impulsas sukurti savo grupę ir pradėti kurti bei groti muziką – tai buvo alternatyvus rokas, grunge. Mes visi užaugome, galima sakyti, viename kieme. Kartu pradėjome groti būdami 16-17 metų.

Kiek dainų, kūrinių, albumų išleista?

Mes negalim pasigirti kažkokiais ypatingais leidiniais, tačiau savo laikais buvo išleisti keli singlai, kurie pateko į įvairius lietuviškos muzikos rinkinius. Pavyzdžiui, rinkinyje „Euro. lt“ (2002, Bomba) yra mūsų daina „Easy Way“. Jame vadinomės FIN DAISY.

Pristatykite savo naujausią kūrinį. Kokia jo koncepcija, kuo jis skiriasi nuo kitų?

„King and Queen“ (https://soundcloud.com/linchette-marcel) yra mūsų pirmas, kaip grupės Linchette Marcel, įrašytas ir pristatytas klausytojams kūrinis. Tai yra roko daina, kažkam tai bus panašu į alternatyvų roką, mes patys savo stilių įvardijam labiau kaip post-grunge. Mes nepretenduojame į kažkokį ypatingą originalumą, svarbu, kad mūsų dainos klausytojams skambėtų taip, kaip jos skamba mūsų galvose ir širdyse. Manome, kad tai ir suteikia grupei savo individualų veidą ir skambesį.

Ką manote apie Lietuvos roką, eksperimentinę ir kitą nekomercinę muziką – ar ji patiria atgimimą, ar kaip tik ne? Ką labiausiai vertinate iš Lietuvos muzikantų, grupių?

Mūsų manymu, Lietuvoje roko kultūros kaip tokios nėra, net roko legendos ir grandai Lietuvoje nesurenka pilnų salių. Aišku, yra mėgėjų ir klausytojų, bet stipraus ir aktyvaus roko muzikos judėjimo Lietuvoje mūsų manymu nėra. Jei kalbėti apie alternatyvią muziką Lietuvoje – tai veiksmas labiau vyksta elektroninės bei indie muzikos pasauliuose. Iš Lietuvos muzikantų vertiname grupę Fusedmarc, kurie yra drąsūs, įdomūs ir turi savo veidą, Freaks On Floor, nes tai puiki „live“ grupė, Keymono už jų šiuolaikišką skambesį bei kokybę, The Perfect Pill už energiją.

Kas padarė didžiausią įtaką (muzika, filmai, literatūra, ...)?

Kiekviena meno išraiška yra įdomi ir gali įkvėpti. Jei kalbėti apie muziką – tai tikriausiai būtų Stone Temple Pilots, Soundgarden, Peter Gabriel, David Bowie, Pink Floyd, The Beatles, Led Zeppelin, Simple Minds, Tears for Fears, Depeche Mode. Filmai – neabejotinai Davido Lyncho kūryba, literatūra – H. Hesse, S. King, M. Bulgakov, E.M. Remark, E. A. Poe ir kiti puikūs rašytojai.

Kokia pasaulėvoka, religija, filosofija artimiausia?

Mūsų gyvenimo filosofijos yra skirtingos, bet eskapizmas tikrai yra vienas iš dalykų, mus siejančių - visada muzika laikėme reiškiniu, galinčių sukelti minčių klajojimą naujose gražiose pasauliuose. O šiaip, esame svajojantys realistai.

Kokie artimiausi planai?

Per šią vasarą planuojame kuo daugiau pagroti koncertų, įrašyti 4-5 dainų EP ir galbūt nufilmuoti vaizdo klipą. Stengsimės kuo dažniau pasirodyti scenoje, nes mums tikrai labai patinka gyvų pasirodymų sukeliama atmosfera, nuotaika ir emocijos.

Komentarai