Pradžia / Radikaliai
 

Recenzija. Juozas Eitmanavičius. „Islandijos maršrutai“ (Vilnius: Fortus Vita, 2013)

Deja, dar nebuvau Islandijoje, bet po šios knygos vaizdų ir aprašymų dar labiau užsinorėjau ją pamatyti. Išties Islandija yra vienas pasaulio stebuklų... Ypač per profesionalaus ir labai išmoningo fotografo, jau keliolika metų gyvenančio Islandijoje, Juozo Eitmanavičiaus fotoobjektyvą...

Mindaugas Peleckis
2015 m. Vasario 12 d., 12:32
Skaityta: 286 k.
Recenzija. Juozas Eitmanavičius. „Islandijos maršrutai“ (Vilnius: Fortus Vita, 2013)

Radikaliai.lt bendradarbis J.Eitmanavičius Islandijoje gyvena daugiau kaip tuziną metų.

Kaip teigia knygos leidėjai, per tą laiką kelionių aistruolis išvaikščiojo visus Islandijos kampelius ir suguldė juos į knygą „Islandijos maršrutai“, kurioje pateikti net 22 maršrutai, pradedant vienos dienos, baigiant 12 dienų kelione.

Galime rinktis keliauti aplink salą, užsukant į įdomiausius kyšulius, skersai, ar tiesiai prie pasirinktų dominančių gamtos objektų. Maršrutai aprašyti detaliai. Daugelis objektų iliustruoti paties autoriaus nuotraukomis.

Knygą sudaro 96 p. Jos kaina 9 EUR / 31 Lt. Islandijoje už šiuos pinigus nebent duonos įsigytume.

Leidėjai sako:

Tikimės, kad ši knyga suteiks galimybę kiekvienam be didelių rūpesčių pakeliauti po šią ledo ir ugnies salą realybėje ar virtualiai, nes visa pateikta informacija yra patikrinta paties autoriaus. Keliausite su šia knyga, tarsi su tobula navigacija, kuri nepaves, nes detaliai aprašyti visi galimi keliavimo po Islandiją variantai, kuriuos sukūrė pats autorius ar pats apkeliavo jau islandų sukurtais maršrutais. Knygoje aprašytos ir visos įdomios vietos, keliavimo sąlygos, perspėjimai apie slypinčius pavojus ir gamtos pinkles, patarimai ir aišku, gamtos, bei kultūros atradimai. Linkime įspūdingo, saugaus ir malonaus keliavimo su Juozu Eitmanavičiumi po ledo ir ugnies salą.

Radikaliai.lt komentaras. Nuostabi knyga, vaizdus galima tiesiog akimis ryti, belieka pinigus taupyti ir keliauti Islandijon. Sunku net įsivaizduoti, su kokia meile kiekvienas Islandijos (atrodo, šalis nedidelė, bet kiek joje visko...) kampelis nufotografuotas, aprašytas. Rekomenduojama visiems keliautojams. 

Juozo Eitmanavičiaus nuotraukos

Komentarai