Pradžia / Radikaliai
 

Nėrius Pečiūra pristato istorinį klipą „Liuka“ (video)

Nėrius Pečiūra pristato naują vaizdo klipą „Liuka“, kuris yra sumontuotas iš unikalių archyvinių kadrų. 2003 metais vasario 28 dieną Vilniaus klube „Bravo“ įvyko „Radioshow“ dešimtmečio koncertas, kuriame svečiavosi ir tuometinė N. Pečiūros grupė „Bacefalai“. Tuo metu „Radioshow“ projektui sukako dešimt metų ir ta proga buvo surengta didžiulė šventinė programa. Be Algio Ramanausko ir Rimo Šapausko, „Radioshow“ personažus tą vakarą vaidino aktoriai Gytis Balčiūnas ir Petras Pečiūra.

Mindaugas Peleckis
2015 m. Sausio 16 d., 15:25
Skaityta: 242 k.
Nėrius Pečiūra - Liuka

A. Ramanauskas Broniaus vaidmenyje „Bacefalus“ publikai pristatė kaip „Radioshow“ vaikus. O vakaro pabaigoje į sceną išėjo visi „Radioshow“ teatro aktoriai ir kartu su „Bacefalais“ atliko žinomą N. Pečiūros kūrinį „Vadas“.

Legendiniuose „Bacefaluose“ tada grojo: Delfinas (vokalas), Ramas (vokalas, klavišiniai, gitara), Griausmas (būgnai), Andrius (perkusija).

Klipui „Liuka“ panaudoti vaizdai iš minėto legendinio renginio bei dar seniau su 8 mm kino kamera filmuoti eksperimentiniai kadrai. Nepaisant to, kad klipe dominuoja archyvinė vizualika, dainos garso įrašas yra visiškai naujas, juo pradėti naujo Nėriaus albumo įrašai. Kūrinio tekstu pasakojama istorija apie pašėlusią, studentaujančią merginą.

„Liuka“ – viena iš N. Pečiūros sukurtų dainų, kurios yra tapusios tautinio pankroko istorija. Sausio 24 d. Vilniuje, „Alaus namuose“ įvyks lietuviško pankroko klasikos vakaras, kuriame N. Pečiūra su bičiuliais atliks specialią programą.

Naujausi Nėriaus Pečiūros albumai (2015 m. pasirodysiančio pavadinimas kol kas neskelbiamas):

Nėrius Pečiūra ir U.T.V. - Rožės (1996)

Nėrius Pečiūra ir Komanda - Vėjas (1997)

Nėrius Pečiūra ir Komanda - Fiesta (1998)

Bacefalai - Meilės bažnyčia (2003)

Nėrius Pečiūra Atsuktuvas - Muzika (2006)

Nėrius Pečiūra - Heavy Metal Punk (2012)

Nėrius Pečiūra - Sakau tau katino balsu (2013)

Nėrius Pečiūra - Mažutė (2014)

Komentarai
  • Lukas
    2018 m. Sausio 16 d., 12:46
    Dieviskai puiki daina! Klipas idomus ir nostalgiskas apie gerus laikus! Lauksim nauju dainu ir koncertu! Tai unikali muzika, turinti savyje daug teigiamos energijos ir N. Peciura ja moka ishspinduliuoti savo kuryboje.