Pradžia / Radikaliai
 

Internete startavo grupės „Lyapis Trubetskoy“ radijo stotis

Šių metų rugsėjo 1-oji žymės vienos ryškiausių Rytų Europos grupių „Lyapis Trubetskoy“ istorijos pabaigą. Kaip žinia, šios grupės muzikantai nutarė nelaukti savo 25-erių metų jubiliejaus ir nutraukti grupės veiklą. Rugpjūčio 23 dieną Vilniaus „Lofto“ kieme įvyks vienas iš keturių baigiamųjų „Happy End“ turo koncertų. Kiti šio turo, trumpiausio grupės istorijoje, pasirodymai bus surengti Maskvoje, Kijeve ir Sankt Peterburge.

M.P.3 info.
2014 m. Liepos 14 d., 15:39
Skaityta: 34 k.
Rugpjūčio mėnesį „Lyapis Trubetskoy“ Lietuvą aplankys dukart. M.P.3 archyvo nuotr.
Rugpjūčio mėnesį „Lyapis Trubetskoy“ Lietuvą aplankys dukart. M.P.3 archyvo nuotr.

Likus kelioms savaitėms iki šių koncertų veiklą pradėjo „Lyapis Trubetskoy“ įsteigta radijo stotis „Radio Lyapis Crew“, kuri, pasak muzikantų, skirta grupės gerbėjams, draugams, bendraminčiams, tiems, kas palaiko grupę, ir visiems „šviesos kariams“.

„Radio Lyapis Crew“ eteryje visą parą internete groja šios populiarios grupės hitus ir mažiau žinomus kūrinius, kitų atlikėjų įrašytas „Lyapis Trubetskoy“ dainų versijas, taip pat grupės narių mėgstamus roko, ska, regio kūrinius iš viso pasaulio bei „Lyapis Trubetskoy“ vokalisto Siarhejaus Mihaloko poeziją. Kaip dera radijo stočiai, programoje skamba šaukiniai bei artėjančių koncertų anonsai.

Artėjant „Lyapis Trubetskoy“ išsiskirstymo datai šiandien prekyboje pasirodė ir specialus dainų rinkinys „Lyapis Crew TRUbjut“, kuriame skamba garsių bei mažiau žinomų įvairių šalių atlikėjų įrašytos „Lyapis Trubetskoy“ dainos. Jas taip pat galima išgirsti interneto radijo stoties programoje.

„Radio Lyapis Crew“ transliacijos galima klausyti oficialioje grupės svetainėje adresu radio.lyapis.com, svetainėse Planeta.ru ir TuneIn.com.

Šiuo metu „Lyapis Trubetskoy“ aktyviai koncertuoja festivaliuose ir rugpjūčio 16 dieną su savo festivaline programa atvyks į „Karklė Live Music Beach 2014“. Rugpjūčio 23-ąją, grupė vėl sugrįš į Lietuvą, kur „Lofto“ kieme Vilniuje susirinkusiai publikai atliks specialiai paruoštą baigiamąją „Happy End“ turo programą „Klouno nėra!“. Bilietus į šį koncertą platina „Bilietai.lt“ Lietuvoje ir „Kvitki.by“ Baltarusijoje.

# „Radio Lyapis Crew“: http://radio.lyapis.com/.

# „Lyapis Trubetskoy“: „Happy End Tour“: http://www.bilietai.lt/lt/event/21284.

Kaip įprasta sakyti tokiais atvejais, tai – oficialu: šių metų rugsėjo 1 dieną kultinė baltarusių grupė „Lyapis Trubetskoy“, savo egzistavimu palikusi ryškų pėdsaką, nutraukia veiklą. Pasak muzikantų, nėra nieko labiau netinkamo roko grupei, kaip sulaukti 25 metų jubiliejaus (na, ir turbūt dėl dar kokių nors kitų priežasčių).

Kaip ten bebūtų, „Lyapis Trubetskoy“ siūlo nenusiminti ir skelbia keturis atsisveikinimo koncertus, tarp jų ir Vilniuje. Rugpjūčio 22 dieną muzikantai savo gastroles „Happy End Tour“ pradės Maskvoje, o rugpjūčio 23 dieną, šeštadienį, sugroti baigiamąjį koncertą atvyks į Vilnių. Šis pasirodymas įvyks menų fabriko „Loftas“ kieme, kuriame planuojama sutalpinti puspenkto tūkstančio žiūrovų.

Tai bus pats trumpiausias turas per visą „Lyapis Trubetskoy“ istoriją! Po pasirodymo Vilniuje grupė rugpjūčio 26 dieną koncertuos Kijeve, o rugpjūčio 28 dieną tašką padės Sankt Peterburge.

Politiškai nekorektišką pankroką su ska elementais grojantys temperamentingi baltarusiai yra ne tik mėgstami muzikos gerbėjų Lietuvoje, bet ir patys mėgsta mūsų šalyje lankytis su koncertais. „Tai jų pačių prašymu koncertas įvyks Vilniuje. Jiems labai patinka mūsų miestas, taip pat pastaruoju metu čia vykę koncertai buvo išskirtiniai“, – sakė muzikos agentūros M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius.

Dar prieš paskelbiant apie baigiamąjį „Lyapis Trubetskoy“ koncertą mūsų šalyje, prekyba į jį bilietais vakar itin aktyviai startavo tiek Vilniuje, tiek Minske. Bilietus į šį renginį platina „Bilietai.lt“ ir „Kvitki.by“.

Šiuo metu grupė daug koncertuoja festivaliuose ir rugpjūčio 16 dieną su savo festivaline programa surengs seniai suplanuotą pasirodymą festivalyje „Karklė Live Music Beach 2014“. Lygiai po savaitės, rugpjūčio 23-ąją, grupė vėl sugrįš į Lietuvą, kur „Lofto“ kieme Vilniuje susirinkusiai publikai atliks savo baigiamąją koncertinę „Happy End“ turo programą „Klouno nėra!“.

2012-2013 metais „Lyapis Trubetskoy“ muzikos gerbėjus kvietė į savo koncertus Vilniuje Pramogų arenoje ir „Siemens“ arenoje. Juose iš viso apsilankė 16 000 žiūrovų, iš jų beveik 11 000 atvyko iš Baltarusijos, kur šios grupės pasirodymai yra draudžiami. Muzikantai taip pat yra pasirodę lietuviškuose festivaliuose „Galapagai“ ir „Be2gether“.

Didžiausiais grupės hitais galima vadinti kūrinius „Kapital“ („Kapitalas“), „Afrika“, „Ya veriu“ („Aš tikiu“), „Hraj“ („Grok“) ir šiais metais išleistą „Voiny sveta“ („Šviesos kariai“), pavasarį tapusį kone antruoju Ukrainos himnu – jį dainuoja tiek Ukrainos kariai, tiek futbolo gerbėjai stadionuose.

Grupė „Lyapis Trubetskoy“ susikūrė 1990 metais, per savo karjerą išleido 13 albumų, jos muzikantai tapo stadionų kalibro žvaigždėmis, kur jiems Rytų Europoje, ko gero, nėra lygių. Dabar jie pasitraukia būdami karjeros viršūnėje, savo diktuojamomis sąlygomis ir nesurengti jiems deramo išlydėjimo būtų tiesiog nuodėmė.

Komentarai