Pradžia / Radikaliai
 

Arvydas Šliogeris ir Virginijus Gustas – mokytojo ir mokinio pokalbis apie esmes

Arvydas Šliogeris, Virginijus Gustas. Pokalbiai apie esmes. – Vilnius: Tyto alba, 2013. – 360 p. Viršelio dailininkė Asta Puikienė.

Radikaliai.lt
2013 m. Vasario 13 d., 12:09
Skaityta: 242 k.
Arvydas Šliogeris ir Virginijus Gustas – mokytojo ir mokinio pokalbis apie esmes

Ši knyga – tai dviejų mąstytojų pokalbis. Mokytojas Arvydas Šliogeris, Lietuvos filosofijos klasikas, ir jo mokinys, profesoriaus kūrybos tyrinėtojas Virginijus Gustas diskutuoja apie gyvenimą ir filosofiją, kelia klausimus, į kuriuos atsakymų ieško visi šiuolaikiniai mąstytojai. Kartu aptariamos ir svarbiausiоs A. Šliogerio filosofijos temоs, todėl knyga suteikia galimybę susipažinti su jo kūryba. Dialogo forma susieja knygą su filosofine tradicija, Platono dialogais; gyvas pokalbis įtraukia į diskusiją ir skaitytoją.

„Arvydas Šliogeris labai sąžiningas ir kategoriškas. Iš savo filosofinės pozicijos jis kalba tiesiai ir atvirai, atskleisdamas visą savo aštriabriauniškumą“, – sako Virginijus Gustas.
 
Arvydas ŠLIOGERIS (g. 1944) – originaliausias Lietuvos filosofas, šiuolaikinės lietuviškosios filosofijos tradicijos kūrėjas, ilgametis Vilniaus universiteto profesorius, Lietuvos mokslų akademijos tikrasis narys. Septyniolikos filosofijos knygų autorius, pasaulio filosofijos klasikos vertėjas, pelnęs dvi Lietuvos nacionalines premijas – mokslo bei kultūros ir meno.
 
Virginijus GUSTAS (g. 1977) – filosofiją studijavo Vilniaus pedagoginiame universitete. Šiuo metu dirba Vilniaus universiteto Filosofijos katedroje, profesoriaus A. Šliogerio doktorantas. Nuolatinis kultūros savaitraščių „Literatūra ir menas“, „Šiaurės Atėnai“, žurnalo „Metai“ autorius, vienas iš filosofijai skirto interneto puslapio www.aplinkkeliai.lt kūrėjų ir redaktorių.
Komentarai