Pradžia / Radikaliai
 

Apie gyvenimą viešbučiuose

Gyvenimas viešbučiuose yra kitoks. Jis pilnas pakeičiamumo. Galbūt dėl to kartais privengiu to. Privengiu viešbučių, privengiu jausmo, kad viskas taip panašu, nepaisant to, kaip smarkiai keičiasi miestai, šalys ar viešbučių pavadinimai.

Evelina Kvartūnaitė
2012 m. Lapkričio 02 d., 16:37
Skaityta: 180 k.
Be pavadinimo. Evelinos Kvartūnaitės nuotr.
Be pavadinimo. Evelinos Kvartūnaitės nuotr.

Taip, turbūt tikrai yra nuostabu negalvoti, kaip lova tampa taip kaskart tobulai paklota ir vonioje tavęs visada laukia švarūs, levandomis kvepiantys rankšluoščiai.

Čia niekada nereikia galvoti, ar nepamiršai nupirkti šampūno, ir net jei kažką pamiršai, tai gali būti tau pristatyta į kambarį vos per kelias minutes. Gyvenimas, sukurtas vartojimui. Gyvenimas, sukurtas produktyvumui. Gyvenimas, sukurtas atstumui tarp žmonių išlaikyti.
 
Man patinka viešbučiai. Jie sterilūs. Jie anonimiški. Jie man primena internetinę erdvę. Čia gali būti bet kuo. Žinoma, tol, kol tavo kreditinė kortelė veikia arba kol turi pakankamai kapeikų. Arba tol, kol, kaip ir didžiajai daliai čia apsilankančių, viskas yra apmokama. Man patinka, kad čia uždarytos durys reiškia bemaž amžiną ramybę, man patinka, kad čia sukurta ženklų kalba, neverčiama į jokias kitas.
 
Man patinka viešbučiai, nes čia aš geriausiai suprantu, kas yra namai. Čia geriausiai prisimenu, kaip gera miegoti savo lovoj ir net jei kartais randi kokią dulkę ar nevietoj atsiradusią kojinę, net jei ne viskas būna tobulai sulankstyta, tu žinai, kad čia, kur padedi galvą, kur augini savo kaktusą, kur nors laikinai randi ramybę, yra visada daugiau, nei tobulai išdėlioti šampūno buteliukai steriliam vonios kambary.
Komentarai