Pradžia / Knygos
 

NAUJIENA. Aleksandr Piatigorskij. Įvadas į budizmo filosofijos studijas (2017, Sofoklis)

SOFOKLIS kartu su leidykla KITOS KNYGOS yra mano mėgstamiausios leidyklos Lietuvoje. Gerų leidyklų nemažai, tačiau šios - ypatingos, nes jos evoliucionuoja, leidžia vis įdomesnes, įvairesnes knygas, tokias, kurios gal skirtos gana uždarai auditorijai, tačiau tai - gilios, rimtos knygos. Aleksandras Piatigorskis yra asmenybė, verta atskiro teksto, kurį pažadu per mėnesį Jūsų teismui pateikti. O kol kas - informacija apie vos 200 egz. tiražu (paskubėkit, verta) išleistą jo knygą ĮVADAS Į BUDIZMO FILOSOFIJOS STUDIJAS. Vertė, kaip ir bemaž visas budistines knygas, legendinis Algirdas Kugevičius. Tai priduoda knygai dar didesnę vertę - joje gausu profesionalių paaiškinimų. Artimu metu SOFOKLIS žada dar ne vieną A. Piatigorskio knygą (tai jau antroji jo knyga, išleista SOFOKLIO), tad aštrinkime protus. Tekstas papildytas keturių dalių A. Piatigorskio paskaita apie budizmo filosofiją.

Mindaugas Peleckis
2017 m. Gegužės 06 d., 17:34
Skaityta: 132 k.
NAUJIENA. Aleksandr Piatigorskij. Įvadas į budizmo filosofijos studijas (2017, Sofoklis)

Įvadas į budizmo filosofijos studijas

Puslapių skaičius - 320, viršelio tipas - kietas.

Ši žymaus filosofo, budologo ir rašytojo Aleksandro Piatigorskio (1929–2009) knyga yra įvadas į budizmo filosofijos studijas, budizmas kaip religija ir bendrosios žmogaus pasaulėžiūros, kultūros, meno reiškinys didžiąja dalimi paliekamas nuošalyje. Ji nepretenduoja supažindinti skaitytoją su budizmo filosofijos istorija. Knygoje kanoniniais ir nekanoniniais tekstais pristatyta filosofija pateikiama dalimis, kurių kiekviena perteikia sinchronišką budizmo filosofinio mąstymo būklės vaizdą. Drauge jos visos sudaro budizmo filosofijos bendrosios padėties sinchronišką vaizdą – tokį, kokį šiandien galima susidaryti filosofiškai mąstant.

Kiekvieną knygos skyrių sudaro budistinio teksto ištrauka, paaiškinimai, taip pat autoriaus pasvarstymai apie filosofinį pateikiamos ištraukos turinį. Antrojoje dalyje skaitytojui aiškinamos filosofinės (retsykiais ir religinės) sąvokos bei terminai, vartojami formuluojant tuos postulatus ir išvadas. Trečioji dalis – tai autoriaus pateiktas dabartinis filosofinis apibendrinimas to, kas pateikta pirmojoje ir antrojoje dalyse.

Iš rusų kalbos vertė Algirdas Kugevičius.

http://www.sofoklis.lt/ivadas-i-budizmo-filosofijos-studijas

P.S. Vienintelė filosofijos vertė yra ta, kad jos niekam nereikia, provokavo A. Piatigorskis. Čia galite rasti ir daugiau jo išminties: http://alexanderpiatigorsky.com.

Komentarai