Pradžia / Be problemų
 

Serialas „Tvin Pyksas“ susuko protą (video)

2015 m. balandžio 8-oji daugeliui serialo „Tvin Pyksas“ („Dvė kalvelės“, „Twin Peaks“), kadaise režisuoto Davido Lyncho, gerbėjų buvo stogą raunanti diena. Praėjus lygiai 25 metams po jo pirmosios serijos pasirodymo, pasirodė šauksmai, klyksmai ir girdėjosi plaukų rovimas, nes D. Lynchas „Twitter“ paskyroje pareiškė neberežisuosiąs serialo tęsinio, kuris turėjo pasirodyti jau gana greitai. Lietuvoje „Tvin Pyksui“ kadaise sukurta puiki ironiška daina (žr. video) bei visai neironiškas naujutėlaitis kompozitoriaus Ginto K albumas (https://gintask.bandcamp.com/album/i-will-tell-you-3-things-an-easy-listening-album-2015), vyksta apyslapčiai vakarėliai, kuriuose garbinama šio neegzistuojančio miestelio mitologija.

Radikaliai.lt
2015 m. Balandžio 09 d., 08:34
Skaityta: 346 k.
Naratyvinis 100 g alkobilis III: Twin Peaks
”Twin Peaks without David Lynch is like…??”

Kuo ypatingas tas Tvin Pyksas, kad Lietuvoje vienas lietuvybės puoselėtojas su draugais jau daugybę metų net rengia šiai muilo operai skirtus vakarėlius, kuriuose yra dalyvavę ir vadinamojo valdžios elito atstovai?

Matyt, mistika vienodai svarbi ir kompozitoriui, ir lietuvybės puoselėtojui, ir namų šeimininkei.

Prisiminkime D. Lyncho žodžius, teigiančius, kad tvinpyksų esama visur. Atvažiuotų jis į Lietuvos provinciją, ne to prisižiūrėtų.

O pelėdos yra tiesiog pelėdos, tokie paukščiai, kad ir kaip Jus klaidintų Agentas Kuperis ir Juodoji Ložė. 

Plačiau: http://www.theguardian.com/tv-and-radio/2015/apr/08/twin-peaks-cast-appeal-david-lynch-return-sequel

Komentarai