Pradžia / Radikaliai
 

Guru Guru diskutuoja apie tikėjimą, Mendelejevą, Kardaševą ir Leonardą

Guru Guru mėgo pasiginčyti su visokio plauko žinovais. Pastaruoju metu, grįžus iš Žalčiavos, jam labai rūpėjo tikėjimo, išdavystės ir Tėvynės klausimai. Ypač po to, kai Dravenis jam papasakojo apie Mendelejevą ir tikrąją, pirmąją jo periodinę cheminių elementų lentelę, kurio buvo cheminis elementas, reiškiantis sąmonę.

Algimantas Lyva ir Mindaugas Peleckis
2014 m. Liepos 24 d., 12:53
Skaityta: 50 k.
Be pavadinimo. Mindaugo Peleckio nuotr.
Be pavadinimo. Mindaugo Peleckio nuotr.

Guru Guru pabandė surinkti savo ir smalsaus pašnekovo Henriko minčių nuotrupas. Rezultatas jį apstulbino.

Guru Guru: Be Dievo valios niekas nevyksta, nė plaukas nuo galvos nenukrenta. Religijų daug, Dievas Vienas.

Pašnekovas: Bet trijuose asmenyse? Tai, jei gali būt trijuose asmenyse, tai gal ir 5? O gal 24? Ar 127-iuose? O gal net 7 milijarduose  Na - vienžo - gal išties mes esam dievai?

Guru Guru: Mindaugas Peleckis Nėra jokių 3 ar dar kažkiek asmenų, yra tik transcendentinio Dievo aspektai, būdai išsireikšti materijos pasaulyje, „kalbėti“ per bet ką. Mes nesam jokie dievai, nors taip, kiekviename mūsų yra prabudusysis. Civilizacijų jau buvo daug, yra daug, ir bus daug, jos nyko, nyksta ir nyks, ir taip bus visada, kol ši Saulė sudegs, o tai tik vienas nuostabus pasaulis iš begalybės kitų...

Pašnekovas: Nuskambėjo kaip baisulinė pranašystė iš kokio papiruso. Kardaševo schemoje pasakojama apie civilizacijų išsivystymą. Trečiojo tipo civilizacija – tai beveik dievai.

Guru Guru: Bet kuris rimtas jogas yra gerokai pažengęs toliau nei minėta „Type III“ civilizacija.

Pašnekovas: Vadinasi, jis gali užgesinti kokią supernovą?

Guru Guru: Gal ir gali, o gal ir daugiau dar net gali, čiodo ir kiti ritualai labai rimti.

Pašnekovas: Na, jei jogas negali užgesint supernovos, tai jis nėra toks pat kietas/kietesnis nei trečiojo tipo civilizacija pagal Kardaševo skalę.

Guru Guru: Skirtumas tarp mokslininkų ir mistikų tas, kad pirmieji giriasi tuo, ko nepadarė, o antrieji nesigiria ypatingais savo sugebėjimais. Giriasi tik šarlatanai.

Pašnekovas: Vadinasi, kompiuterį sukūrė mistikai, o ne mokslininkų dėka sukurtos technologijos leido jį sukurti, tobulinti, greitinti toliau?

Guru Guru: Leonardo muziejuje, kuriame esama daugybė paviešintų jo išradimų, esama ir kompiuterio, ir skafandro, ir ginkluotės, ir vaizduoklio, ir daugybės kitų išradimų prototipų. Vieni pirmųjų ir esminių išradėjų iki jo buvo persai, arabai, berberai. Europiečiai ne kažin ką išrado, tik sifilį indėnams ir degtinę perdavė, pradėjo masinius genocidus ir kolonizacijas, bankus, manufaktūras - įteisintą vergiją.

Pokalbis buvo netrumpas, tačiau ir šių jo prisiminimų Guru Guru pakako, kad suvoktų, kiek daug paslapčių esama visai šalia, netgi „banalioje“ Mendelejevo lentelėje... 

Roma-Vilnius, 2014 m.

Komentarai