Pradžia / Radikaliai
 

„Garbanotas Bosistas“ pavasarį pradės koncertu „Lofte“ (video)

Grupė „Garbanotas Bosistas“ kviečia į ambicingiausią koncertą karjeroje. Nuo 60-ųjų psichodelikos iki šiandienos indie folk'o savo muzikoje laviruojantys vilniečiai kovo 8-ąją gros menų fabrike „Loftas“.

Radikaliai.lt
2014 m. Vasario 25 d., 10:26
Skaityta: 60 k.
Garbanotas Bosistas - Oh, My Brother (Garbanotas Sekmadienis)
Šarūnas Petrutis - Down In the Flood

Koncertas bus triguba šventė: tai ir pirmasis „Garbanoto Bosisto“ solinis pasirodymas „Lofte“, viename pagrindinių Vilniaus muzikos klubų, kuriame yra groję tokie muzikos vardai kaip „Editors“, Ellie Goulding ar Nicolas Jaar; tai ir kovo 8-osios – Moters dienos minėjimas; tai ir grupės pavasario pradžia.

Koncerte „Garbanotas Bosistas“ pristatys savo naujausias, studijoje dar neįrašytas dainas, o taip pat į debiutinį 2012-ųjų albumą „Venera“ sudėtus kūrinius.

Publikos apšildymas tą vakarą patikėtas geram grupės bičiuliui, amerikietiškos folk muzikos atlikėjui Šarūnui Petručiui, kuris pasirodys kartu su savo grupe „Graveyard Conglomerate“.

„Tikimės prisidėti prie brolio pavasario ir koncertui sukrauti didelį žalią pumpurą. Visi atsineškit šiek tiek žemės, šiek tiek saulės ir šiek tiek vandens“, – į koncertą kviečia „Garbanoto Bosisto“ gitaristas Mantas Joneikis.

Nuo 2008-ųjų grojantys „Garbanotas Bosistas“ su savo muzika yra apkeliavę visą Lietuvą, o taip pat ne kartą groję Lenkijoje ir Latvijoje. Grupės fanų skaičius „Facebook“ viršija 5 tūkst., o populiariausias vaizdo klipas, „Vilnius Temperature“ nufilmuotas „I Thought“ – 100 tūkst. peržiūrų.

Grupės skambesyje galima surasti įkvėpimų tiek iš Vudstoko laikų roko grupių kaip „Led Zeppelin“ ar „Jimi Hendrix Experience“, tiek iš šiandienos indie folk'o atlikėjų kaip „Fleet Foxes“, tiek iš krikščioniškos gospelo muzikos.

Koncertui „Lofte“ „Garbanotas Bosistas“ apšilo grodami pilnam „Bukinistų“ pasažui Vilniaus knygų mugėje ir lankydamiesi Žinių radijo laidoje „Muzikos spektras“. Grupė dalinasi laidoje įrašyta dainos „It's Hard“ akustine versija:

https://soundcloud.com/muzikosspektras/garbanotas-bosistas-its-hard

Bilietais į „Garbanoto Bosisto“ koncertą „Lofte“ prekiauja „Ticket Pro“. Išankstinių bilietų kaina – 15 Lt. Išankstinį bilietą grupė rekomenduoja įsigyti ne tik todėl, kad koncerto dieną bilietai brangs. Išankstinį bilietą turintys klausytojai kitą dieną po koncerto galės užsukti į bet kurią „Coffee Inn“ kavinę ir iškeisti jį į caffè latte kavos puodelį.

Komentarai