Pradžia / Radikaliai
 

„Sabaton“ koncerte Vilniuje - vengrų rokeriai ir svieto lygintojai „Wisdom“ (video)

Kiekvieno lietuvio taip laukiamas pavasaris ateina ne tik su nuotaikingomis ir žmonėmis šurmuliuojančiomis gatvėmis ar sutrumpėjusiais merginų sijonais, bet ir su galingo „Swedish Empire Tour 2013“ power metalo koncertu. Vilniaus klube „New York“ kovo 25-ą dieną viena scena dalinsis švedai „Sabaton“, šveicarai „Eluveitie“ ir vengrai „Wisdom“.

RELAX Live!
2013 m. Vasario 27 d., 13:44
Skaityta: 70 k.
Wisdom - Heaven And Hell
Wisdom - Live Forevermore

Neabejotinas šio koncerto lyderis - karinę tematiką kūryboje plėtojanti grupė „Sabaton“. Kitos dvi grupės daugiau pažįstamos ištikimiems jų gerbėjams, o ne plačiajai publikai. Visgi kolektyvas „Wisdom“ scenoje toli gražu ne naujokai. Budapešte 2001 metais susibūręs penketukas per savo muzikinę karjerą išleido jau keturis studijinius albumus, atvėrusius jiems kelią į didžiuosius muzikos festivalius.

„Wisdom“ krikštatėviais tituluojami gitaristas Gaboras Kovacsas ir bosistas Mate Molnaras apie pradžią kalba be didelės pompastikos. Vaikinai tikina nuolatos susitikdavę tuose pačiuose klubuose ir kalbėdavę apie muziką. Tuomet Gabor jautė savotišką pakilimą, mat grupės, kurioje jis tuomet grojo, debiutinė daina buvo gana populiari vietos metalo gerbėjų tarpe. Visgi su tuometiniu kolektyvu gitaristui kurti sekėsi sunkiai, tad muzikinių pokalbių partneriai neilgai trukus pradėjo groti kartu.

Bosistas Gaboras atvirauja, kad būtent jis sugalvojęs grupės pavadinimo idėją. „Tuomet, kai reikėjo apsispręsti kaip vadinsimės, nuolatos persekiojo filmų herojaus Johno Wisdomo vaizdinys. Jei yra tokių, kurie nežino šio personažo, priminsiu, kad kartu su savo mergina jis plėšė bankus, o laimikiu dalinosi su vargingai gyvenančiais Amerikos fermeriais. Pasivadinome jo garbei, tad mūsų muzikoje galite bandyti rasti šio veikėjo charakterio atgarsių“, - šypsosi vienas iš „Wisdom“ įkūrėjų, primindamas, kad daugumos albumų viršelių vizualizacija taip pat duoklė šiam personažui.

Kovo 25 dieną Vilnių pasieks muzikos karavanas su „Wisdom“, „Eluveitie“ ir „Sabaton“, prieš kelias dienas savo gimtinėje populiarios radijo stoties „Bandit Rocks Radio“ apdovanojimuose laimėjusi net tris statulėles. Geriausių šalyje 2012 metų albumo, gyvo pasirodymo ir metų švedų grupės nominacijų laimėtoją galima bus išgirsti „New York“ klube Vilniuje, o bilietus įsigyti visose „Tiketos“ kasose arba tinklapyje http://tiketa.lt.

Komentarai