Pradžia / Radikaliai
 

Frankofonijos dienoms - ekscentriškas „Sylvaine Helary Trio“ džiazas (video)

Festivalis “Vilnius Jazz” Frankofonijos dienų proga šiemet vėl tradiciškai pratęs naujojo progresyvaus Prancūzijos džiazo pristatymą Vilniuje. Kovo 4 d. 20 val. Gedimino pr. 9 įsikūrusioje „Studio9“ festivalio kvietimu koncertuos originalus kolektyvas iš Paryžiaus – „Sylvaine Hélary Trio“.

Festivalio "Vilnius Jazz" inf.
2013 m. Vasario 26 d., 11:50
Skaityta: 82 k.
Sylvaine Hélary Trio. Press photo by Fanfan
Sylvaine Hélary Trio. Press photo by Fanfan

Sylvaine Hélary Trio (Prancūzija)

Sylvaine Hélary - flute, voice, composition
Antonin Rayon - Hammond B3, clavinet
Emmanuel Scarpa - drums

Trio lyderė – virtuoziška fleitininkė ir kompozitorė Sylvaine Helary, neįprasta muzikavimo maniera kurianti savitą grupės veidą. Kaupusi kūrybos patirtį įvairiose eksperimentinėse scenose – nuo teatro iki šokio, fleitininkė itin įkvėptai derina kompozicijose muziką ir literatūrinius tekstus, kurie ritmingai, organiškai įsilieja į grupės muzikinių minčių audinį.

Dabar toks derinys Prancūzijoje madingas – šiuo keliu juda ir gerai lietuvių publikai žinomas gitaristas Marcas Ducret bei garsus džiazo smuikininkas Dominique Pifarely. Su šiais muzikantais tarp daugelio kitų korifėjų bendradarbavo trio klavišininkas ir vargonininkas Antoninas Rayon‘as bei būgnininkas Emmanuelis Scarpa.

Visos trijulės biografijos pridaigstytos žinomų vardų. Šie muzikantai groja su daugeliu grupių, dalyvauja tarpdisciplininiuose projektuose, yra atviri ekstremaliems potyriams. Jie – įvairių konkursų prizininkai, puikiai valdo savo instrumentus ir mėgsta netradicinį garsyną. Kiekvieno trio nario diskografijoje jau yra per dešimtį albumų.

Sylvaine Helary Trio“ muzika laviruoja tarp šiuolakinio džiazo, naujosios akademinės muzikos ir psichodelinio roko. Ji rimta ir kartu žaisminga. Vidinės laisvės bei humoro nestokojanti grupės lyderė suteikia trio pasirodymams mielą ekscentrišką atspalvį.

2011-aisiais išleistas pirmasis trio albumas “Opaque” buvo pripažintas vienu įspūdingiausių pastarojo meto debiutų.„Džiazo ateitis – šios kartos muzikantų rankose“, – rašė spauda apie „Sylvaine Helary Trio“ po jo pasirodymo festivalyje „Jazz Campus en Clunisois“. 

Bilietus platina Bilietų Pasaulis , kaina – 33 Lt.

Su Vilnius Jazz 2013 abonementu bilieto kaina 23 Lt (Abonemento ID (8 skaičiai) vesti į nuolaidos laukelį).

Moksleiviams ir studentams, pateikusiems galiojantį pažymėjimą - 30% nuolaida (tik perkant internetu ir "Bilietų pasaulis" kasose).

 


Sylvaine Hélary Trio - "Quart d'Heure" (extrait) by damecerise
Komentarai