Pradžia / Radikaliai
 

„Sidabrinėje stygoje“ – susitikimas su Jurga Šeduikyte ir Vidu Bareikiu

Festivalio „Sidabrinė styga“ uždarymas buvo neilgas, bet artimas susitikimas su Jurgos Šeduikytės kūryba ir asmenybe. Gruodžio 9-ąją, lydima gyvenimo ir scenos kompaniono Vido Bareikio, Jurga atliko daugybę populiariausių savo dainų, taip pat supažindino ir su naujais muzikiniais kūriniais, o viso vakaro metu bendravo su publika ir sėkmingai kūrė jaukią, žaismingą atmosferą.

Reda Riepšaitė
2012 m. Gruodžio 12 d., 14:15
Skaityta: 166 k.
Koncerto akimirka. Nuotraukos - Gretos Juodžiukynaitės.
Koncerto akimirka. Nuotraukos - Gretos Juodžiukynaitės.

Po dviejų metų sugrįžusi ant Kauno „Romuvos“ scenos Jurga dalinosi prisiminimais: „Paskutinį kartą čia sėdėjau scenos krašte, pritariau Vidui tokiais tarškančiais barškančiais instrumentais. Dabar apsikeitėm vietomis“.

Renginio vedėjo paklausti, kaip interpretuotų festivalio „Sidabrinė styga“ pavadinimą, Jurga ir Vidas pasitarę atsakė, kad sidabrinė kulka nužudo vampyrus, o sidabrinė styga, matyt, pribaigia visokius nevykusius bardus.
 
Pasirodymą dainininkė pradėjo mažiau žinomomis, naujomis dainomis, kurių melodingumas ir jautrumas priminė pirmuosius jos albumus. Vėliau išgirdome ir geriau žinomas atlikėjos dainas – „Nebijok“, „Rykliai ir vilkolakiai“, „Instrukcija“. Prieš atlikdama „Smėlio žmones“, Jurga gal juokais, o gal rimtai papasakojo istoriją, kaip ji su drauge pajūryje nulipdė vyrą iš smėlio ir tai, matyt, buvo šios dainos idėjos užuomazga. 
 
 
Pristatydamas naują Jurgos albumą, pasirodysiantį pavasarį, Vidas pasigyrė, jog yra vienintelis šioje salėje, girdėjęs jį visą. „Na, turbūt ir aš“, - atitarė Jurga, o publikai prapliupus juokais Vidas ėmė groti dainas, kurias Jurga žada sudėti į šį albumą. Išgirdome daug lyriškų kūrinių lietuvių ir anglų kalbomis.
 
 
Vakaras buvo akustinis, Jurgai Vidas pritarė tik gitara arba klavišiniais instrumentais. Džiugino nuostabus Jurgos Šeduikytės vokalas, ir Vido Bareikio nuoširdi instrumentuotė. Vakare dar sugrotos dainos „Running“, „Ne poetas“, „Tūla“, „Ilgu“, „Laiko nėra“, „100 clowns“  ir daug kitų lyriškų, melodingų kūrinių, vokalinių bei instrumentalinių improvizacijų. Pavyzdžiui, skambant vienam iš naujų Jurgos kūrinių, Vidas pianinu grojo solo, tada įsiterpė: „O man tai ši vieta labai patinka“.
 
 
Nors „Romuvoje“ tą vakarą buvo šalta kaip Sibire, o žiūrovai, pasak Vido, sėdėjo susigūžę ir užsidengę iki nosies, „kaip Sovietų Sąjungoje iš filmo apie Rokį Balboa“ (turimas galvoje filmas "Rokis IV", kur veiksmas vyksta Rusijoje, - aut. past.), nuoširdūs Jurgos pasakojimai apie muzikinį gyvenimą, pirmuosius jos reperiškus dainavimo bandymus bei, svarbiausia, pati muzika neleido sušalti ir, pritardami plojimais ir dainavimu, visi, tą vakarą buvo kartu, vienijami muzikos ir geros nuotaikos. 
 
 
www.jauti.lt/jurga-seduikyte-ir-vidas-bareikis-sidabrineje-stygoje-fotoreportazas
Komentarai