Pradžia / Radikaliai
 

Europos thrash metalo pionieriai „Kreator“ šį trečiadienį koncertuos Vilniuje (video)

Artėjant išpranašautai pasaulio pabaigai, metalinės muzikos desantas „Kreator“, „Morbid Angel“, „Nile“ ir „Fueled By Fire“ žadėjo išjudinti lietuvišką žiemą. Panašu, kad pažadai pildosi – gruodžio 5 d. išvakarėse gausūs metalo gerbėjai rankose nekantriai gniaužia bilietus, „Forum Palace“ darbuotojai pasipildė tauriųjų gėrimų atsargas, o galingas atlikėjų transporto karavanas jau netrukus kirs Lietuvos sieną.

RELAX Live!
2012 m. Gruodžio 03 d., 14:46
Skaityta: 155 k.
Kreator - "Enemy of God" SPV Records
KREATOR / MORBID ANGEL / NILE / FUELED BY FIRE soon in Lithuania on December 5, 2012
Kreator-Violent Revolution (High Quality)

Grandiozinio koncertinio turo po Europą metu keturios grupės skelbiasi esančios lyg vienas kumštis ir stengiasi neišskirti tikrųjų lyderių. Visgi akivaizdu, kad klausytojus labiausiai masina „Morbid Angel“ ir „Kreator“ vardai. Panašu, kad JAV death metalo legenda „Morbid Angel“ šiuo metu išgyvena savotišką renesansą, tuo tarpu vokiečių thrash metalo veteranai „Kreator“ niekada nebuvo nulipę nuo pjedestalo.

Lygiai prieš trisdešimt metų Vokietijos didmiestyje Esene vienon krūvon susibėgo trys muzikantai ir pasivadino „Tyrant“. Neilgai trukus jie modifikavosi į „Tormentor“ ir bandė pasirašyti sutartį su „Noise Records“. Ironiška, bet tuo metu įrašų kompanija jau globojo panašiai pasivadinusius muzikantus, tad pasiūlė darsyk pakeisti vardą. Taip į muzikinę istoriją įžengė „Kreator“.

Kolektyvo pradžia buvo pašvęsta speed metalo technikai. Muzikos kritikai teigia, kad kartu su tautiečiais „Destruction“ ir „Sodom“, „Kreator“ drąsiai gali būti vadinami Europos thrash metalo pionieriais, mat būtent jie lipdė žanro dabartinį veidą. Prie šio formavimo prisidėjo kone visi trylika studijinių albumų, du EP, vienas gyvo pasirodymo įrašas ir trys rinkiniai. Nors „Kreator“ jau nuo pirmųjų albumų užkariavo JAV metalistų simpatijas, pirmą kartą į naujojo žemyno populiariausių albumų sąrašus jie pateko tik 2009 metais, kai išleido albumą „Hordes Of Chaos“.

Kolektyvas nesnaudžia ant laurų ir šių metų birželį rinkon mestelėjo naują darbą „Phantom Antichrist“, kuris žaibišku greičiu šturmavo sunkiosios muzikos topus įvairiose šalyse ir nusipelnė palankios kritikų reakcijos. Atlikėjai pažada „Forum Palace“ gruodžio 5 dieną vyksiančiame renginyje atlikti tiek senus legendinius kūrinius, tiek naujojo albumo perlus. Vis dar neturintys bilietų į „Kreator“, „Morbid Angel“, „Nile“ ir „Fueled By Fire“ koncertą, juos gali įsigyti „Bilietai LT“ kasose arba internetiniame puslapyje http://bilietai.lt.

Komentarai