Pradžia / Radikaliai
 

Finalinė "Sumirimo" diena - šiandien

Sensacingai atgimstančio Aštuntojo paranormalios muzikos festivalio "Sumirimas" finalinė diena - šiandien, sekmadienį, 2012 m. lapkričio 25 d., Kaune, "Fluxus ministerijoje", Jonavos g. 3.

Radikaliai.lt
2012 m. Lapkričio 25 d., 04:01
Skaityta: 185 k.
"Betoniniai Triušiai". Festivalio organizatorių nuotr.
"Betoniniai Triušiai". Festivalio organizatorių nuotr.

Tai bus diena, kurios muzika bus sumišusi su performansais. "Sumirimas" nuo seno publikai pristatydavo performansus ir avangardinę muziką. 

Jei penktadienį, pirmąją "Sumirimo" dieną, vyko tik vienas performansas, tai sekmadienį jų bus net penki. Muzikos grupių - irgi penkios. Tačiau nemėgstantieji performansų kviečiami nenusiminti, nes gyva muzika nuo scenos skambės visą "Sumirimo" vakarą, performansai bus sugretinami su šiuolaikine muzika. 
 
Sekmadienį, paskutiniąją "Sumirimo" dieną, gros: BIX būgnininkas virtuozas, maestro Gintas Gascevičius, žinomas kaip "Ambitus" (kartu su bosininku Tadu Žukausku ir klarnetą virkdančiu Jaru Ramūnu), legendiniai "Betoniniai Triušiai", vadinantys save "audiopoetinio spengsmo grupe", koncertuose naudojantys gyvus instrumentus, garso mašinas, atsitiktinius daiktus, žmogaus balso, judesio ir improvizacijos galimybes. Taip pat - paslaptingas atlikėjas assassid, muzikantas ir fotografas GyS (Gytis Skudžinskas). Pastarasis yra kelis kartus dalyvavęs Jaro Ramūno renginiuose kaip projekto "ŠalikĄpalikau" kūrėjas.
 
Greičiausiai prie "Sumirimo" paskutiniosios dienos prisijungs ir legendinis projektas "Sovijus" (Ramūnas Peršonis), kuriantis hipnotinę ir estetišką muziką. 
 
Taip pat sekmadienį publika galės stebėti geriausias Jaro Ramūno performansų klasės mokines Daumantę Večerkauskaitę, Saulę Špokaitę ir Ievą Šuopytę. Tai bus tarsi Jaro Ramūno ataskaita visuomenei, arba, kaip jis pats sako, "tai, ką galima padaryti su mokiniais, juos nuolat mokant performanso meno". 
 
Diena turėtų prasidėti nuo nemokamo Vaidos Tamoševičiūtės ir R. Peršonio performanso.
Komentarai