Pradžia / Radikaliai
 

Asfiksijos karta

Autorius prisistato taip: "esu Julius Naščenkovas. esu liudininkas įdomių politikų įdomių sprendimų. kai kurių sprendimų – ir kaltininkas. esu kūrėjas, sąskaitas apmoku vykdydamas. esu teisininkas. dirbu su problemomis tada, kai jos iškyla. esu blogeris. rašau apie kitų klaidas. subjektyviai. jei užtenka savikritiškumo – ir apie savo. jei Tu nori – naudokis tekstais kaip tik išmanai. nurodyk šaltinį. diskutuok, abejok, pritark arba nesutik – tik nedaryk to vulgariai."

Julius Naščenkovas
2012 m. Lapkričio 14 d., 13:53
Skaityta: 343 k.
Be pavadinimo. Arūno Kulikausko nuotr.
Be pavadinimo. Arūno Kulikausko nuotr.

prisipažinsiu, gėda. gėda, nes nedūstu. praleidau progą, stovėdamas minties tranšėjose, pajusti moralinį ryšį su Tomu VenclovaAlgirdu PatackuRomu GudaičiuEligijumi Dzežulskiu ir kitais minties meno advokatais.

tiesą pasakius, nesuprantu dūstančiojo ir dusinančiojo priešpriešos. atrodo, kad tuo metu jie kaip reta panašūs: vienas negali įkvėpti, o kitas, sulaikęs kvėpavimą, visą save koncentruoja į (už)dusinimą.

gal todėl nesuprantu, kad, deja, esu ne minties, o tik žodžio meno klapčiukas.

o gal todėl, kad aš – fiktyvus intelektualas. nedega manyje tamsus priešpriešos šaltis. norėčiau dusti, bet kaip tai įmanoma, kai aplinkui tiek oro minčiai ir kūnui, – dėkui už tai nekvėpuojantiems: dūstančiam ir dusinančiajam.

kartais ieškau įrodymų, kad visa tai – Asfiksijos kartos auka mums. bet jų neradęs imu šventvagiškai abejoti visu dusinimo mitu: kas gali uždusinti laisvą kūną ir protą? maištinga siela, pati save dusinanti ir per šią autoerotinę patirtį vėl atrandanti kančioje subrandinto intelektualo vertę?

per ilgai užsižaidžiant su dusinimusi iškyla pavojus gyvybei. užprogramuotas susinaikinimas – Asfiksijos kartos, Kančios intelektualų prakeiksmas. kaip ir gėda – mūsų, „komforto intelektualų“, prakeiksmas ir išganymas.

www.suliko.lt

Komentarai
  • Lyras
    2014 m. Vasario 13 d., 10:14
    Oooo, kažkas naujo! Ačiū, www.suliko.lt įtraukiau į stebimų sąrašą.
  • Pieniu pienas
    2012 m. Gruodžio 11 d., 17:25
    Ačiū už manifestą. Mano suvokimu, idealiai atspindi Jūsų portalą dvasią.