Pradžia / Radikaliai
 

Kenijoje banditai bažnyčioje susprogdino granatą

Kaip pranešė www.aljazeera.com, Kenijos sostinėje Nairobyje kažkas į bažnyčią įmetė rankinę granatą. Žuvo bent du vaikai, dar du sužeisti.

Mindaugas Peleckis
2012 m. Rugsėjo 30 d., 17:23
Skaityta: 122 k.
Malcolmas, vienas iš išgyvenusių berniukų. Press TV nuotr.
Malcolmas, vienas iš išgyvenusių berniukų. Press TV nuotr.

Nairobio policijos vadovoas Moses Nyakwama patvirtino, kad tokia ataka rugsėjo 30-ąją įvyko. Užpulta Šv. Polikarpo bažnyčia rytinėje miesto dalyje.

 
Kenija. Aljazeera.com pieš. 
 
Žuvusiems vaikams buvo tarp 6 ir 10 metų.
 
Įtariama, kad tai – somaliečių banditų grupuotės Al Šabab įvykdytas nusikaltimas. Sulaikyti keli įtariamieji. Tai gali būti kerštas Kenijos armijai, kuri neseniai įsiveržė į pietinį Somalį, Kismayo miestą, laikomą paskutinę Al Šabab tvirtove. Kenija okupavo pietinį Somalį 2011-ųjų spalį neva norėdama išgelbėti vakarų turistus nuo Al Šabab banditų.
 
Po bažnyčios užpuolimo dešimtys įniršusių Kenijos gyventojų ėmė puldinėti somaliečius ir jų namus. Teko įsikišti policijai.
 
Liepos mėnesį panaši ataka buvo įvykdyta Kenijos Garisos mieste, žuvo bent 17 žmonių.
 
Al Šabab (somal. Xarakada Mujaahidiinta Alshabaab, „Pasiryžusio jaunimo judėjimas“), „jaunuoliai“, yra teroristinė grupuotė, įsikūrusi Somalio Džilibo mieste ir turinti apie 15 000 (kitais duomenimis – 4000-6000) karių. Jų ideologija – sunitinis salafistinis džihadizmas, antisufizmas, griežtas šariatas. Teigiama, kad Al Šabab susijusi su Al Qaeda ir užsienio mudžahedais. Didžiausi Al Šabab priešai – Etiopijos, Džibučio, Kenijos, JAV karinės pajėgos. Al Šabab vadovas – Afganistano kare dalyvavęs šeichas Mukhtaar Cali Zuubeyr-Godane (g. 1977), JAV laikomas teroristu.
 
Tačiau naujausias, rugsėjo 30-osios, pranešimas iš Somalio vyriausybės teigia, kad Al Šabab „nebėra grėsmingi“, nes armija grupuotės narius išvarė iš jų paskutinės būstinės. Šia žinia daugelis suabejojo. 
 
 
Al Šabab logotipas.
 
www.ekspertai.eu/kenijoje-banditai-baznycioje-susprogdino-granata
 
Komentarai