Pradžia / Radikaliai
 

Kvietimas diskusijai: Islamofobija pasaulyje ir Lietuvoje (LUNI) (video)

Tie, kam ne tas pats, kaip gyvena 1,7 mlrd. pasaulio musulmonų, kurie domisi, kodėl pasaulyje vyksta islamofobijos išpuoliai ir kuriuos domina, ar Lietuva - islamofobiška valstybė, kviečiami į LUNI (Laisvojo Universiteto) paskaitą-diskusiją spalio 3 d., trečiadienį, 18 val., bare „Misterija“, Totorių g. 18 (šalia „Būsi trečias“), Vilniuje. Diskusijoje laukiamas ir Lietuvos musulmonų sunitų vadovas, Muftijus Romas Jakubauskas bei advokatas dr. Stanislovas Tomas, dirbęs Paryžiaus advokatų kontoroje, kuri gynė arabus, apkaltintus del Rugsėjo 11 teroro akto Niujorke, kur pats Osama bin Ladenas buvo apklaustas kaip liudytojas.

Mindaugas Peleckis
2012 m. Rugsėjo 26 d., 11:56
Skaityta: 662 k.
Paskaita-diskusija "Islamofobija pasaulyje ir Lietuvoje", 2010 10 03, Vilnius, LUNI (4/4)
Paskaita-diskusija "Islamofobija pasaulyje ir Lietuvoje", 2010 10 03, Vilnius, LUNI (3/4)
Paskaita-diskusija "Islamofobija pasaulyje ir Lietuvoje", 2010 10 03, Vilnius, LUNI (2/4)
Paskaita-diskusija "Islamofobija pasaulyje ir Lietuvoje", 2010 10 03, Vilnius, LUNI (1/4)
Paskaita-diskusija "Islamofobija pasaulyje ir Lietuvoje", 2010 10 03, Vilnius, LUNI. Moderuoja Mindaugas Peleckis, taip pat kalba muftijus Romas Jakubauskas, doc. dr. Stanislovas Juknevičius ir dr. Stanislovas Tomas.

Paskaitoje LUNI apie islamofobiją pasaulyje ir Lietuvoje apžvelgiamas vienas šiuolaikinio pasaulio fenomenų. Pateikiant faktus ir kviečiant diskusijai, kalbama apie priežastis, dėl ko vis dažniau atsikartoja išpuoliai prieš musulmonus.

JAV vyriausybės palaimintas neapykantos kupinas išpuolis prieš musulmonus Niujorko metro. Žodis "Racist", be abejo, nebuvo valstybės palaimintas. electronicintifada.net nuotr. 

Ar neseniai pasirodžiusi žinia apie filmą „Musulmonų nekaltybė“ surežisuota?

Ar Pranašo Muhammado karikatūros Danijos, Prancūzijos ir kitų šalių spaudoje – tyčinis islamofobijos aktas, ar demokratinė laisvės išraiška?

Ar tebevyksta S.Huntingtono aprašytasis civilizacijų konfliktas – būtent, konfliktas tarp Islamo ir Vakarų civilizacijų? O gal jokio konflikto nėra?

Kas galėtų paskelbti visuotinę taiką tarp islamofobų ir musulmonų? Ar įmanomas taikus susitarimas?

Ar Lietuva – islamofobiška valstybė? Kaip Lietuvos gyventojai žiūri į musulmonus?

Šie ir kiti svarbūs nūdienos klausimai, liečiantys 1,7 mlrd. musulmonų ir daugiau kaip milijardą Vakarų civilizacijos atstovų, bus bandomi aptarti paskaitoje. 

www.ekspertai.eu/kvietimas-diskusijai-islamofobija-pasaulyje-ir-lietuvoje-luni

Komentarai
  • Mindaugas
    2012 m. Rugsėjo 27 d., 12:11
    Ačiū, žverkil / Žvėr. Nieko bendra su "kairiąja propaganda". Kalbėsime apie Islamą ir islamofobiją.
  • Žvėr
    2012 m. Rugsėjo 27 d., 08:35
    Naujos pakraipos kairioji propoganda?
  • žverkil
    2012 m. Rugsėjo 27 d., 08:33
    Naujos pakraipos kairiųjų propoganda? Autorius irgi žavi savo pasisakymais..
  • Mindaugas
    2012 m. Rugsėjo 27 d., 02:28
    Nežinau, apie ką tiksliai pasakos St. Tomas, o apie Islamą pasakosiu aš ir Muftijus.
  • ppp
    2012 m. Rugsėjo 27 d., 02:26
    tad jeigu kvieciate i paskaitas ka norit ir butent st.tomas yra tinkamiausias papaskot apie islama (tas pats st.tomas, kuris nuolatos reiskiasi anarchija.lt, kuri glaudziai susijusi su luni), viskas labai gerai. gal tai neitiketinas sutapimas
  • Mindaugas
    2012 m. Rugsėjo 27 d., 02:19
    Ne, ppp, nesu anarchistas. Kviečiu į savo paskaitą, ką noriu. Mano paskaitos tikslai išdėstyti aukščiau, tekste. Esmė, be abejo, diskusija, tikiuosi, ji bus aktyvi ir naudinga visiems.
  • ppp
    2012 m. Rugsėjo 27 d., 02:17
    jokios neapykantos. bet st.tomo dalyvavimas labai prajuokino. gal suraskite normalius ekspertus, nes vien sito zmogaus dalyvavimas nekelia noro ten uzsukt. nebent esi anarchistas. o st. tomas juk pasisako daugybe kairiuju temu. tad jei tai dar viena anarchistu propagandine pamokele, taip ir sakykit
  • Mindaugas
    2012 m. Rugsėjo 27 d., 02:06
    ppp, publikuoju Jūsų komentarus tiesiog dėl to, kad pats Radikaliai.lt principas - jokios cenzūros. Tačiau siūlau ad hominem ir kitokią savo neapykantą pasilikti sau. Jei esate toks drąsus, prisistatykite tikruoju vardu.
  • ppp
    2012 m. Rugsėjo 27 d., 02:04
    stanislovas tomas, beje, bus ekspertas?? :))) o taip! tai ir markso gal ta proga padalins. islamas ir anarchizmas siais laikais, pasirodo, dera
  • Mindaugas
    2012 m. Rugsėjo 27 d., 01:45
    Dėkoju už išsakytą nuomonę, ppp.
  • ppp
    2012 m. Rugsėjo 27 d., 01:43
    south park is jezaus tyciojas nuolatos, ir niekam nekyla mintis kelti riauses ar zudyt, kaip tai daro musulmonai pastaraji menesi. nepatinka vakarietiski filmai? ziurekit savo tv, nieks netrukdo. o diskusija apie antiislamiskas fobijas nedomina, nes yra atvirkstinis dalykas - pernelyg didele tolerancija islamiskam barbarizmui.
  • Mindaugas
    2012 m. Rugsėjo 27 d., 01:34
    Dėkui už nuomonę. Akmenimis užmėto salafistai Saudo Arabijoje, tai išties atsilikęs paprotys. Tačiau jie sudaro mažą procento dalį iš 1,7 milijardo musulmonų. Ateikite į paskaitą, padiskutuosime.
  • ppp
    2012 m. Rugsėjo 27 d., 01:31
    siaubingas kieno akims? musulmonu? man gal siaubinga, kaip musulmonai uzmeto akmenimis moteris. ar turiu teise aiskint jiems, kad taip daryt siaubinga? neaiskinu jiems, tad tegul neaiskina, ka daryt vakaruose
  • Mindaugas
    2012 m. Rugsėjo 27 d., 01:19
    ppp, manau, kad reikia suvokti, jog musulmonai neaiškina, kaip reikia gyventi kitoms kultūroms, jie gyvena savo pasaulyje. Reakcija - normali, nes tas filmas siaubingas.
  • ppp
    2012 m. Rugsėjo 27 d., 01:07
    idomu butu konferencija apie antivakarietiskas islamistu fobijas ir tai, kodel musulmonai drista aiskinti, kaip gyveni kitoms kulturoms, kitoms salims. reakcija i filma parode, kad turime reikala su tamsoka zemes gyventoju dalimi, su ja neturiu noro susitikt ir susipazint artimiau. p.s. filmas kvailas. musulmonu reakcija dar bukesne.