Pradžia / Radikaliai
 

Nėrius Pečiūra pristato naują muzikinį albumą ir vaizdo klipą

Nauja N. Pečiūros daina „Vėjas kelyje“ ir jos vaizdo klipas pristato tik ką pasirodžiusį atlikėjo muzikinį albumą „Heavy Metal Punk“. Šis pavadinimas yra pokštas, kuris muzikos kritikams gali sukelti šiokį tokį galvos skausmą, teigia muzikantas.

Radikaliai.lt
2012 m. Rugsėjo 20 d., 16:32
Skaityta: 497 k.

Albumo dainų stilistikoje galima išgirsti aiškių sunkiojo metalo bei pankroko elementų, tačiau jo kūriniai - tai saviti roko muzikos lydiniai, pasižymintys klasikiniu elektrinių gitarų skambesiu.

Dainų tekstus N. Pečiūra rašė įkvėptas klasikinės lietuvių poezijos – J. Strielkūno, A. Venclovos, A. Baltakio, S. Nėries eilėraščių.

Apskritai dėl albumo pavadinimo N. Pečiūra rimtų muzikos specialistų prašo jo neteisti. Nėrius aiškina, kad šis pavadinimas reiškia tik tiek, kad rašydamas albumą jis troško nupūsti dulkes nuo savo gitaros ir fūzo.

Naują virtualų kompaktinį diską galima nemokamai atsisiųsti internetu. O paskutinės albumo dainos „Vėjas kelyje“ klipas stebina siurrealistiniu vaizdu. Jame Vilniaus gatves išvysite paverstas  netikėtu devyniasdešimties laipsnių kampu.

Taip buvo sukurtas naujas pasaulis. Tai Vilniaus miestas, kuriame neegzistuoja gravitacijos dėsniai. Automobiliai jame važinėja lyg sienomis. Praeinantys žmonės kyla aukštyn kaip langų užuolaidos, o dviratininkai, rodos, lyg krenta iš dangaus. Vienu įspūdingiausių vaizdo klipo epizodų tapo S. Nėries gimnazijos fasadas – paverstas stačiu kampu jis pavirto savotiškais laiptais į dangų. Klipo autoriaus N. Pečiūros nuomone, tai simbolizuoja šio pasaulio iliuziškumą.

Be to, kai kuriais vizualinio meno kūrinio momentais operatoriaus kamera pro akį įskrenda į N. Pečiūros šou grupės merginų galvas. Tokiu būdu klipo režisierius žiūrovui lyg pademonstruoja, kad blondinių galvose yra kosmosas, o brunečių - vanduo.

Dainų sąrašas:

01. Rožės 2012 (3:34)
02. Ant debesų (3:46)
03. Vandenynai (3:01)
04. Meluok meluok (3:42)
05. Viskas bus gerai (2:28)
06. Aš ne toks (2:52)
07. Kas gali pakeisti gyvenimą (2:46)
08. Dainelė apie chebrą (3:45)
09. Mūsų paslaptys (3:40)
10. Vėjas kelyje (3:34)

Albumą mp3 formatu galima atsisiųsti iš http://wtrns.fr/q3_nnWSa_HftIK.

Albumą wav formatu (klasikinis audio CD) galima atsisiųsti iš http://wtrns.fr/kig9pigc3x3_LS4.

Komentarai