Pradžia / Radikaliai
 

„Vilnius Jazz 2012“ artėja! (papildyta, nuotraukos)

Kaip ir kasmet rugsėjo pradžioje festivalis „Vilnius Jazz“ turi specialų pasiūlymą mokslo metus pradėjusiems moksleiviams ir studentams. Visą pirmąją naujųjų mokslo metų savaitę galima įsigyti „Vilnius Jazz 2012“: moksleivio/studento abonementus į visus 6 festivalio koncertus Rusų dramos teatre tik už 93 Lt kainą. Įprasto abonemento kaina – nuo 123 iki 143 Lt.

Festivalio "Vilnius Jazz" inf.
2012 m. Rugsėjo 05 d., 20:02
Skaityta: 225 k.
„Vilnius Jazz 2012“ artėja! (papildyta, nuotraukos)
Moksleivio/studento abonementus platina Bilietų Pasaulis - www.bilietupasaulis.lt/lit/bilietai/festivaliai/vilnius_jazz.
 
Jubiliejinis 25-asis „Vilnius Jazz“ šiemet vyks spalio 11-14 dienomis.
 
„Vilnius Jazz“ yra seniausias kasmetinis Vilniaus džiazo festivalis, organizuojamas nuo 1987 m. Tai vienintelis renginys Lietuvoje, kurio programose pagrindinis dėmesys skiriamas įvairiausioms šiuolaikinio džiazo atmainoms. „Vilnius Jazz“ būdingas tam tikras radikalumas, ryški orientacija į naujoves. Greta džiazo ir laisvosios improvizacinės muzikos atlikėjų festivalio stilistines ribas yra ne kartą praplėtę akademinės, etninės, roko, industrinės muzikos atstovai.
 
Siekdamas supažindinti Lietuvos džiazo mėgėjus su aktualiausiomis šiuolaikinio džiazo tendencijomis, festivalis kasmet ieško naujų, kylančių vardų ir sukviečia įdomiausius nūdienos džiazo muzikantus iš viso pasaulio.
 
Festivalio inicijuojamuose projektuose šalia pripažintų Lietuvos džiazo meistrų dalyvauja ir jaunoji atlikėjų karta, kuriems „Vilnius Jazz“ scena neretai tampa atsparos tašku sėkmingiems pasirodymams tarptautiniuose projektuose ir kituose Europos džiazo festivaliuose. „Vilnius Jazz“ vardas neatsiejamas nuo Vilniaus džiazo mokyklos raidos. Festivalis pripažįstamas vienu svarbiausių Rytų Europos džiazo židinių, kuriame puoselėjamos ir skleidžiamos gyvybingos improvizacinės muzikos tradicijos.
 
Patvirtinti festivalio "Vilnius Jazz 2012" atlikėjai ir grupės:
 
Nguyen Le "Songs of Freedom" (France)
 
Peter Broetzmann's Full Blast (Germany-Switzerland)

Michael Formanek Quartet (USA)

Hikashu (Japan)

Marc Ayza Group feat. Blurum 13 (Spain)

La Campagnie des Musiques à Ouïr (France)

Fuwa Works (Japan)

Vilnius Jazz Young Power 2012:

Vilkšu Pa Muguru (Lithuania)

Singaz (Lithuania)

Kaf Kaf (Lithuania)

Festivalio atlikėjų sąrašas bus papildomas pastoviai.

Šiuo metu galima įsigyti ribotą kiekį išankstinių festivalio abonementų, skirtų pastoviems festivalio gerbėjams, už simbolinę 103 Lt kainą.
http://www.bilietupasaulis.lt/lit/bilietai/festivaliai/vilnius_jazz/?concert=95049. Abonementų kaina kils automatiškai, išpirkus šį ribotą kiekį pigiausių išankstinių bilietų.
 
 
European Saxophone Ensemble
 

 
Nguyen Le

 
 
Peter Broetzmann
 
www.vilniusjazz.lt

 

 

Komentarai