Pradžia / Knygos
 

Recenzija. LEONAS PELECKIS-KAKTAVIČIUS. Algimantas Baltakis: gyvenimas - meno kūrinys (2017)

8 monografijų (su šia) apie žymius rašytojus bei dailininkus autoriaus, rašytojo, poeto, almanacho "Varpai" vyr. redaktoriaus, literatūrologo Leono Peleckio-Kaktavičiaus tikslas - parodyti tikrąjį Algimantą Baltakį - pasiektas su kaupu. Daugiau nei 220 puslapių unikaliomis fotografijomis iliustruota knyga parodo žymų poetą ir kaip šposininką, ir kaip labai rimtą žmogų, ne tokį, kokį jį piešė sovietmečiu.

Nojus Kilainis
2018 m. Sausio 22 d., 13:46
Skaityta: 90 k.
Recenzija. LEONAS PELECKIS-KAKTAVIČIUS. Algimantas Baltakis: gyvenimas - meno kūrinys (2017)

Knyga parašyta gyvai, įdomiai, todėl lengvai perskaitoma per vieną ilgoką vakarą, o vėliau kyla noras iš naujo skaityti labiausiai patikusias vietas.

Įdomių faktų apie A. Baltakį čia - gausu. Pvz., apie tai, kad jis visiškai nebijo diktofono, jo nereikia įkalbinėti pasakoti net įvairius juokelius, kuriuos klasikas sugeba papasakoti subtiliai ir juokingai. Vien dėl šių pokalbių L. Peleckio-Kaktavičiaus knyga - jau aukso fonde. Lietuvos literatūrologams su jų sausomis knygomis apie rašytojus reikėtų pasimokyti, kaip gyvai kalbėtis su žmogumi. Tokios knygos kaip ši turi tapti vadovėliais, ir ne visokias datas mokiniai bei studentai turėtų mokytis apie rašytojus, o tai, kokie jie yra ar buvo.

Nenoriu gadinti jums skaitymo malonumo, tad nedelsiant skubėkite ieškoti šios nuostabios knygos, kuri ir praturtins jūsų žiniją apie A. Baltakį, ir prajuokins iki ašarų.

Knygą galite įsigyti susisiekę su UAB "Patogu pirkti" (www.patogupirkti.lt).

Komentarai