Pradžia / Garsas / Sound
 

JURGA PRISTATO NAUJĄ VAIZDO KLIPĄ: „TAI DAINA APIE ĖJIMĄ PIRMYN SAVO KELIU“

Prieš kelias savaites savo debiutinio albumo „Aukso pieva“ 15-ojo gimtadienio koncertą ežero saloje surengusi Jurga pristato ten pat nufilmuotą vaizdo klipą. Koncertinis vaizdo klipas vienai naujausių Jurgos dainų „Po kitu dangum“ nufilmuotas unikalioje Lietuvos gamtos vietoje – Nevėžio suformuotos senvagės ežero saloje, šalia Babtyno dvaro Kauno rajone.

M.P.3 info.
2020 m. Spalio 08 d., 10:41
Skaityta: 38 k.
JURGA PRISTATO NAUJĄ VAIZDO KLIPĄ: „TAI DAINA APIE ĖJIMĄ PIRMYN SAVO KELIU“

Anot Jurgos, būtent šis kūrinys iš vasaros pradžioje pasirodžiusio dainininkės albumo „Jurga“ geriausiai atspindi paskutinių metų pokyčius ir naują jos gyvenimo etapą.

„Tai daina apie pasirinkimą priimti save ir savo būsenas, apie neišsipildžiusią meilę, apie ėjimą pirmyn savo keliu“, – pasakoja Jurga. „Daina kalba apie vietą, būseną po kitu – geresniu, labiau savo – dangumi. Apie naujo savo knygos skyriaus pradžią.“

Koncertinis vaizdo klipas naujausiam Jurgos radijo singlui „Po kitu dangum“ buvo nufilmuotas vos pasibaigus „Aukso pievos“ 15-ojo gimtadienio koncertui, klausytojams tiesiogiai transliuotam internetu iš šios lokacijos. Tai sąmoningas Jurgos sprendimas – vieną svarbiausių naujo albumo dainų, kuri savo dvasia artima jos kultiniam albumui, sugroti ir nufilmuoti būtent čia, jos ir grupės susikurtoje Aukso pievoje.

Šiais metais skaitmeninėse platformose, CD ir dviejų rūšių vinilo plokštelės – skaidrios ir juodos – formatu išleistas albumas „Jurga“ jau aštuntas studijinis dainininkės karjeroje. Jis išsiskiria kaip vienas atviriausių, jo kūriniai žymi išgyvenimus ir atsakymus, viltį ir tikėjimą, kad chaosas baigiasi, o šviesa visada laimi.


„Po kitu dangum“ – jau penktasis vaizdo klipas, sukurtas naujo Jurgos albumo dainoms. Anksčiau pristatyti trys Ričardo Matačiaus režisuoti klipai – retrospektyvinis, visą Jurgos karjerą atspindinti klipas „Kelionė laiku“, provokuojantis apie santykius „Try Me“ bei psichologinę žmogaus būseną atspindintis ir karantino metu nufilmuotas „1:0 šviesa laimi“. Taip pat „Sapiens Music“ nufilmavo dainos „Švyturiai“ vaizdo klipą.

Daugelis naujo Jurgos albumo dainų taip pat išsiskiria netikėtu, ankstesnei jos kūrybai mažiau būdingu greitu tempu. Šios dainos, prie kurių dirbo žinomi ir šokių muziką puikiai išmanantys prodiuseriai Leonas Somovas, Artiomas Penkevičius, Žilvinas Žusinas – energingos, kūną išjudinančios judesiui ir šokiui.

Naują programą dainininkės gerbėjai gyvai galės išgirsti koncerte sostinės pramogų salėje „Vakaris Vilnius“, kur dainininkė su grupe pasirodys spalio 22 dieną. Dėl karantino šio koncerto nuo pavasario laukusius klausytojus Jurga pradžiugins ne tik naujomis dainoms, bet ir „Aukso pievos“ gimtadieniui specialiai aranžuotais jos debiutinio albumo kūriniais.

Tomo Griškevičiaus nuotraukos.

Komentarai