Pradžia / Garsas / Sound
 

Lietuvos 100-mečio istorija skamba „Spotify“ platformoje

Valstybės atkūrimo šimtmečio proga Lietuva dovanoja pasauliui išskirtinį 100 dainų rinkinį, kurį nuo šiandien galima išgirsti vienoje iš didžiausių muzikos internetu klausymosi platformų pasaulyje - oficialioje Lietuvos „Spotify“ paskyroje. Specialų grojaraštį sudaro įvairaus stiliaus ir skirtingo laikotarpio muzikiniai kūriniai – nuo folkloro ir klasikos, iki šiuolaikinės elektroninės muzikos atlikėjų.

Radikaliai.lt
2018 m. Vasario 12 d., 14:48
Skaityta: 77 k.
Lietuvos 100-mečio istorija skamba „Spotify“ platformoje

 100-mečio „Spotify“ grojaraštyje galima rasti M. K. Čiurlionio kompozicijų, Tarpukario Lietuvos melodijų, atgimimo laikotarpiu skambėjusių roko kūrinių, klasikos ir džiazo kompozicijų.  Grojaraštį užbaigia „Lietuvos istorijos repas“.

„Kiekvienas atkurtos valstybės Šimtmetį galime pajusti savaip - per istoriją, meną, maistą ar keliones. Muzika – dar vienas iš būdų atrasti Lietuvą. Turime pirmą šimtą dainų, bet tai, tikiuosi, tik pradžia – nes kūrėjų , kuriais didžiuojamės ir kurie pasakoja Lietuvą turime daug“, - sako Valstybės atkūrimo šimtmečio sekretoriato vadovė Neringa Vaisbrodė.

Šimtmečio „Spotify“ grojaraštį sudarė viešoji įstaiga Muzikos eksporto fondas, kuri padeda nepriklausomiems muzikantams platinti jų kūrybą visame pasaulyje.

„Muzika – bene geriausias būdas pažinti kitos šalies kultūrą, o Valstybės atkūrimo šimtmetis yra puiki proga atkreipti dėmesį. Pasaulyje Lietuva jau žinoma dėl spartaus interneto, finansinių paslaugų sektoriaus ar aukštos kokybės lazerių. Oficiali Lietuvos paskyra „Spotify“ ir specialus Šimtmečio grojaraštis  - puiki muzikinė kelionė pasaulio melomanams, prasidedanti nuo 1918 metų ir tebesitęsianti iki šių dienų“, - pasakodamas apie idėjos sumanymą sako Muzikos eksporto fondo direktorius Mark Adam Harold.

Pasak M. A. Harold, įgyvendinant sumanytą idėją iškilo ir tam tikrų sunkumų  – nelengva buvo surasti kai kurių senesnių kūrinių įrašus, o kai kurių Lietuvos atlikėjų kūrinių net nebuvo „Spotify“ platformoje. Nelengva buvo ir atrinkti pačius kūrinius bei jų autorius, kurie atspindėtų atkurtos Lietuvos šimtmečio istoriją. M. A. Harold džiaugiasi, kad Lietuviškos muzikos „Spotify“ grojaraštis atvers naujas galimybes ir jauniems Lietuvos muzikos talentams, o tuo pačiu ir mums patiems leis kiek kitaip pažvelgti į lietuviškos muzikos šimtmečio istoriją.

Prie Šimtmečio „Spotify“ grojaraščio idėjos ir jo įgyvendinimo prisidėjo Andrius Vaškevičius (viešoji įstaiga Muzikos eksporto fondas), Kultūros ministerija ir AGATA (Lietuvos gretutinių teisių asociacija). 

http://musicexportfund.com/republic-lithuania-now-spotify

Komentarai