Pradžia / Radikaliai
 

Kvietimas

– Guru Guru, tu sakai, kad juodoji magija ar baltoji, tai viena ir tas pats. Sutinku, nes ir viena ir kita tai tik patiklių žmonių mulkinimas. Visi magai (ir magistrai!?) yra šarlatanai, nes mūsų planetoje (bent jau dabar) magija išjungta, neaktyvuota, todėl ji neveikia, nedirba, ir, be abejo, tik Vienas Dievas daro stebuklus. Guru Guru, tu nori, kad aš pasakyčiau, kas yra Dievas? Nežinau... Aš neturiu jokio supratimo, kokia yra mano tikroji prigimtis, tai kaip aš galiu aiškinti, kas yra Dievas? Galiu pasakyti tik tiek, kad skiriasi mūsų metodai: tu nori šlovinti Dievą, na, o aš pažinti savo tikrąją prigimtį. Pažinęs savo tikrąją prigimtį, aš pašlovinsiu Dievą. O tu šlovindamas Dievą, pažinsi savo tikrąją prigimtį. Ir kuo mes skiriamės? Manau, kad niekuo.

Algimantas Lyva ir Mindaugas Peleckis
2015 m. Kovo 14 d., 10:05
Skaityta: 48 k.
Jie nebaigė Vilniaus universiteto. https://photos.travelblog.org/Photos/11053/555536/f/5726469-Happy_Hamer_Children_-_Turmi-_Omo_Valley-_Ethiopia-0.jpg.
Jie nebaigė Vilniaus universiteto. https://photos.travelblog.org/Photos/11053/555536/f/5726469-Happy_Hamer_Children_-_Turmi-_Omo_Valley-_Ethiopia-0.jpg.

Guru Guru liko patenkintas, bet neišsidavė. Jis nutarė „paspausti“ Dravenį, priremti prie sienos, todėl klastingai paklausė:

– O kodėl Galigantas neina nei vienu, nei kitu keliu?

– Galigantas pakviestas į gyvenimo sceną tramdyti jaunus, pasipūtusius „talentus“, niekinti egoistinę, nuobodžią kūrybą, o betikslį „kūrėjų“ gyvenimą paversti farsu, postkliedesiu, nesąmone, pragaru.

Guru Guru ir Dravenis įžengė į Vilniaus universiteto senuosius rūmus. Alko tuščios auditorijos, merdėjo salės. Alma Mater jau „nemaitino“ metafizinių žinių ištroškusius protus.

– Kur studentai? – paklausė Guru Guru.

Koridoriuje nuskambėjo kraupokas riksmas. Trinktelėjo durys.

– Trūksta pinigų... Neužbaigtas stogo remontas. Nuo debesų ant parketo laša sieros rūgštis. Dūzgia energingos musės. Veisiasi gajūs parazitai. Diagnozė – saugi, bevertė akademinė gyvybė. Paskirtis – nuodinga veikla. Tikslas – pasprukti su pinigais, paėsti, pagerti, prarasti moralę...

– Degradacija... – pašiurpo Guru Guru.

– Svarbu nepamiršti, kad būti pakviestam nuobodžiauti ar linksmintis, kentėti ar džiaugtis – tai didelė sėkmė, – atsakė Dravenis.

 

Senasis Vilnius, 2015 m. kovas 14 d.

Komentarai