Pradžia / Radikaliai
 

Iš gastrolių Slovėnijoje meninis sindikatas „Bad Rabbits“ grįžo įkūrę tarptautinę gatvės teatrų federaciją EFETSA

Plataus meninio profilio sindikatas BAD RABBITS, pradėjęs savo kūrybinę veiklą 2012 m., kuriantis gatvės teatro spektaklius bei spektaklius netradicinėse erdvėse garsina Lietuvos vardą tarptautiniuose renginiuose.

Radikaliai.lt
2015 m. Kovo 10 d., 23:31
Skaityta: 145 k.
Iš gastrolių Slovėnijoje meninis sindikatas „Bad Rabbits“ grįžo įkūrę tarptautinę gatvės teatrų federaciją EFETSA

„Bad Rabbits“ ką tik grįžo iš Slovėnijos,  kur kartu su atstovais iš Šveicarijos, Vokietijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos bei Slovėnijos dalyvavo tarptautinėje konferencijoje SAWA#4 – The Street Arts Winter Academy, skirtoje gatvės teatro edukacijai. Konferencijos metu buvo įkurta pirmoji tarptautinė gatvės teatrus jungianti federacija EFETSA – Europian Federation on Education and Training in Street Arts, kuri ne tik padės organizuoti tarptautinius gatvės teatro renginius, bet ir gerins šios srities profesionalų edukaciją bei švietimą. Lietuvių sindikatas tapo šios prestižinės federacijos nariais ir kol kas vieninteliais federacijos atstovais Lietuvoje.

Gastrolių metu „Bad Rabbits“ tarptautiniame gatvės teatrų festivalyje profesionalams SWISST – Short Winter Showcase of Street Theatres Liublianoje parodė interaktyvų spektaklį „Demokratijos gimimas ir mirtis arba Tir de la Libertad“. Šis revoliucinis žaidimas – tiras vyko ant Liublianos merijos laiptų ir susilaukė didelio susidomėjimo iš užsienio prodiuserių.

Taip pat „Bad Rabbits“ sindikatas  kartu su „Ana Monro“  bei „Kud Ljud“ Slovėnijos teatro trupėmis dalyvavo tarptautinio gatvės teatro spektaklio „Motušė Kuraž“, kurto pagal Bertoldo Brechto to paties pavadinimo pjesę, ture Slovėnijoje bei Austrijoje.

Retai Letuvoje pasirodantis sindikatas „Bad Rabbits“ kviečia į publikos jau pamėgtą interaktyvų spektaklį-simuliatorių „Š.T.C. arba  Šiuolaikinis Tolerancijos Centras“ – jau kovo 15 d. 17 val. Kultūros bare KABLYS, Vilniuje.

Išsami informacija apie spektaklį: https://www.facebook.com/events/736841423081481.

Susijusi publikacija:

http://www.radikaliai.lt/radikaliai/2093-plataus-meninio-profilio-sindikatas-bad-rabbits-lapkricio-11aja-skelbia-vienisiu-diena

Komentarai