Pradžia / Radikaliai
 

Swami Swami nuotykiai ir abejonės, arba 2345-ieji (1)

Kartą gyveno toks žmogus, vardu Swami Swami. Kadangi apie įstatymus, lyg ir draudžiančius rašyti jo vardą su „w“, jis nieko nežinojo, o gyveno šalyje, kurioje laisvai leista išpažinti bet kokį tikėjimą (tik, neduok Dieve, neleista būti ateistu), tai taip ir vadino save – Swami Swami.

Mindaugas Peleckis
2015 m. Vasario 21 d., 15:40
Skaityta: 54 k.
Be pavadinimo. Mindaugo Peleckio nuotr.
Be pavadinimo. Mindaugo Peleckio nuotr.

Tačiau paslaptinga ir tuo pačiu įdomi Swami Swami vardo istorija, jei ir bus kada nors aprašyta, kol kas mūsų nedomina. Mes tenorime perpasakoti viena senųjų kalbų užrašytus ir netyčia viename urve rastus jo užrašus.

Tėra žinomi vos keli faktai, kurie Swami Swami sieja su Lietuva, tačiau jie, tyrinėtojų (Meister, 2009; Eckhart, 2010 ir kt.) manymu, gana svarbūs, nes atskleidžia galimai paslaptingas gijas, besidriekiančias tarp skirtingų, o ir panašių kultūrų.

1.Swami Swami pažinojo vitingą Twaxta Li – paslaptingą asmenį, kurio tikroji tapatybė kol kas nėra aiški. Negano to, Swami Swami jam rašė laiškus ant palmių lapų, o pats gaudavo atsakymus telepatiškai (galėjo abu bendrauti telepatiškai, bet Swami Swami buvo gana arogantiškas tipelis, jam būtinai reikėjo tų palmių lapų, tai ir rašė).

2.Swami Swami lankėsi kažkurioje Europos šalyje. Nėra tiksliai aišku, kur. Manoma, kad greičiausiai Lietuvoje (jo užrašuose minima jos sostinė Ryga). Apie jo lankymosi ir veiklos pobūdį šioje šalyje – kiek vėliau.

3.Bene įdomiausias nustatytas faktas yra tai, kad Swami Swami pats galėjo būti lietuvis arba bent turėjo lietuviško kraujo, nors tikroji jo pavardė nėra žinoma. Jos kartu su visa ankstesne asmenine istorija jis atsisakė prieš iškeliaudamas ten, kur auga palmės.

Swami Swami nuotykių ir abejonių užrašai skaitytojus gali sudominti dar ir dėl to, kad niekada nebuvo versti į jokią kalbą, taigi prieš Jus – beveik originalas, nors net geriausias vertimas jo neatstotų (originale gausu įvairių ženklų, piešinių, kai kuriuos jų perpiešti draudžiama).

Įtempkite auseles, užmerkite akeles ir paprašykite, kad kas nors Jums paskaitytų tai, ką dabar čia rasite. Na, tiksliau, ne čia, o kitoje dalyje, kurioje prasidės Swami Swami užrašų vertimas.

Vertėjas, 2345 m. liūčių sezono pabaiga, Singaradža

Komentarai