Pradžia / Radikaliai
 

Prezidentė pakvietė Vasario 16-ąją švęsti išradingai ir apdovanojo grupę BIPLAN! (video)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pakvietė Lietuvos žmones Vasario 16-ąją švęsti išradingai ir apdovanojo grupę BIPLAN!

Radikaliai.lt
2015 m. Vasario 16 d., 12:27
Skaityta: 61 k.
Prezidentė kviečia Vasario 16-ąją švęsti išradingai!

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės kalba trijų Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijoje Simono Daukanto aikštėje

2015-02-16
 

Brangūs Lietuvos žmonės,

Vasario šešioliktoji – ypatinga diena. Ji mums primena apie griuvėsius, iš kurių buvo atstatyta mūsų valstybė, ir jos pamatus, kurie niekada nebuvo sugriauti – mūsų lietuvišką dvasią.

Ši diena mums primena ir apie išskirtinę drąsą, kurios reikėjo Lietuvai, beveik prieš šimtmetį pakilusiai vaduotis iš imperinės Rusijos gniaužtų.

Šiandien mums ir vėl reikia tos pačios didvyrių dvasios ir tos pačios drąsos, kad išsaugotume viską, ko esame pasiekę. Kad galėtume toliau kurti ir stiprinti savo valstybę.

Kad Vilnius visada būtų Lietuvos širdis, o Klaipėda – Lietuvos jūriniai vartai. Kad niekas nesikėsintų nė į vieną mūsų žemės pėdą.

Mes pelnytai galime didžiuotis savo valstybe, kurią prieš šimtmetį pasaulis jau buvo spėjęs pamiršti ir nelabai skubėjo prisiminti. Dabar Lietuva – lygiateisė garbingų valstybių partnerė.

Mūsų balsą ne tik girdi. Į jį įsiklauso dėl ypatingos mūsų patirties. Žinome, ką reiškia netekti savo žemės. Prarasti namus ir artimuosius. Mus mėgino nutildyti – atimti gimtąją kalbą. Suskaldyti visuomenę.

Tačiau mūsų tauta sugebėjo atsitiesti. Laisvės kovose ir vienybėje. Atsiremdama į didingą istoriją ir kultūrą. Vėl esame savarankiški, bet nesame vieni.  Mus vertina ir saugo.

Su džiaugsmu šiandien keliame savo Trispalvę, atsineštą iš tūkstantis devyni šimtai aštuonioliktų metų. Pirmą kartą į dangų ji buvo iškelta Gedimino pilies bokšte. Dabar ji plazda prie Jungtinių Tautų Niujorke, prie Europos Parlamento Briuselyje ir daugelyje kitų reikšmingiausių pasaulio vietų.

Mums reikės dar labai daug nuveikti savo šalyje, kad kiekvienam žmogui čia būtų gera ir saugu gyventi, auginti vaikus ir anūkus, planuoti ateitį. Sieti ją su Lietuva.

Mielieji,

mūsų tautinė giesmė ragina būti ištikimais savo Tėvynės vaikais.   

Būkime mylintys, rūpestingi, visada pasirengę ją puoselėti ir saugoti.

Tegul tai bus svarbiausias mus vienijantis jausmas.

Kiekvienas iš mūsų tapkime Lietuvos istorijos autoriais.

Imkimės atsakomybės už savo valstybę.

Didžiuokimės ir tikėkime Lietuva. 

Vasario šešioliktoji – tai laisvos Lietuvos ir laisvų jos piliečių šventė.   

Tegul mūsų laisvė skamba, suvienydama lietuvius visame pasaulyje!

Su švente Jus visus!

Dalia Grybauskaitė, Lietuvos Respublikos Prezidentė
Roko grupė BIPLAN apdovanota Prezidentūroje. Vaido Stackevičiaus nuotr.
Komentarai