Pradžia / Radikaliai
 

įrašas 0003

Guru Guru neabejojo, kad galima, o gal ir reikia laiptais užlipti iki paskutinio aukšto ir patikrinti visas duris, nes kažkurios bus neužrakintos, ir ten bus jo naujieji namai. Reikia skubėti, nes daug yra namų, bet nėra tinkamų raktų. Visraktį turi tik Meistras, bet jis neieško durų ir visą laiką žiūri į sieną.

vitingas Twaxta Li
2015 m. Vasario 04 d., 18:06
Skaityta: 28 k.
Šaltinis: http://www.buynothingday.co.uk/graphics/buy-nothing-day-tube-map.png.
Šaltinis: http://www.buynothingday.co.uk/graphics/buy-nothing-day-tube-map.png.

Meistras lotoso pozoje sėdi ant medžio drožlių ir pjuvenų pagalvės, ir įkyrų interesantą nuramina taip pat medine lazda. Smogia švelniai, bet skausmingai, ir nemirtinai. Būtinai! Kodėl Meistras nieko neaiškina ir veja šalin? Galbūt, todėl, kad savo namus reikia atrasti pačiam, o gal Meistras neturi metalinės lazdos? Geležis, legiruotas plienas, cinko skarda, metalas... Guru Guru žinojo, kad aukštakrosnėje slypi visi atsakymai. Laisvai teka skystas metalas – galima gerti iki soties.

– Narkotinių medžiagų nėra. Užtikrinu, – rekomendavo Guru Guru.

Aišku, galima nelipti aukštyn (pasirinkimo laisvė!) ir atidžiai apsidairyti pirmame aukšte: ten taip pat yra daug durų. Iškyla metafizinis klausimas: ar visi namie? Kur? Gal tavo galvoje, gal už sienų, gal už durų? Ir kas gi gyvena vienaženkliu ar dviženkliu numeriu pažymėtame narve? Žvėris? Vabzdys? Bakterija? Virusas? Štamas?

Ne, tai žmogus (galbūt auginantis šunį, katiną, nuodingą terariumo roplį ar taikią akvariumo žuvį), jis slepia savo veidą, pavardę, vardą, darbovietę. Konspiraciją patvirtina nenoras pažinti laiptinės kaimynus, bendrauti, pasakoti apie savo pasiekimus, netektis, svajones, atvirai it kapitalistinių pasiekimų parodoje demonstruoti dorai ar „prichvatizuotai“ įgytą turtą.

– Galite neabejoti: už durų tiktai yra standartinis manekenas. Potencialiai, jis – lavonas, pelenų krūva, žemė, atomų krūva ar dar smulkesnės daleles, virstantis vakuumu, nieku, paneigdamas energijos tvarumo dėsnį. Deja... – konstatavo Guru Guru.

Nereikia pamiršti, kad lipant laiptais (nesvarbu, aukštyn ar žemyn) judama tik anapus: į prieblandos zoną, į galimas dvasių saugyklas, pakylėtas pievas, akmenines šventyklas, stiklinius debesis.

Guru Guru buvo sunku įvardinti paskutinio žingsnio teritoriją, nustatyti mirties koordinates, nubraižyti Anapilio atlasą. Guru Guru turėjo slaptą žemėlapį, sakralių žinių lobyną, ir nė kiek neabejojo, kad bejėgiai psichologai fiksuoja tik topografines troškimų ir aistrų prarajas, ir tiesia oro tiltus, kelius į niekur.

 

2015 m., įrašo vieta nežinoma

Komentarai