Pradžia / Radikaliai
 

18-mečių Lietuvos elektroninės muzikos genijų karta: Robertas Visockis (video)

Robertas Visockis, nors dar yra 18-metis dvyliktokas, kaip ir neseniai 18 sulaukęs Augustinas Balčius („Number Eleven“, http://www.radikaliai.lt/radikaliai/2114-isskirtiniai-interviu-su-legendiniais-muzikantais-nr-13-lietuviskasis-autechre-number-eleven), stebina puikia progressive/ mainroom house muzika, tad norėčiau pranašauti jam kuo puikiausią ateitį. Jaunas DJ ir prodiuseris iš nedidelio miestelio jau išleido tris EBM kūrinius „Jackland Records“ ir „Coldwave Records“ firmose. Nepamirškime ir beprotiškai gabių IJO (Audriaus Vaitiekūno), Marijaus Basanovo, Leono Somovo, kurių kūriniai žinomi pasaulyje. Gal Lietuva – elektroninės muzikos šalis?

Mindaugas Peleckis
2015 m. Sausio 21 d., 13:51
Skaityta: 609 k.
Coldbeat - Cybertron (Visockis Remix)
Visockis - Rise & Fall (Original Mix)
Robertas Visockis - With You
Robertas Visockis - I believe
Robertas Visockis - Sankofa

Nuorodos:

https://www.facebook.com/rvisockisofficial

https://www.youtube.com/user/robertasvisockis/videos

https://soundcloud.com/visockis

http://www.beatport.com/artist/visockis/422340

https://twitter.com/VisockisEDM

http://dj.beatport.com/visockis

Interviu (2015 01 15):

Kaip pradėjai kurti muziką?

Esu Robertas Visockis, 1996 05 28, Plinkšių km., Mažeikių raj.

Su muzika bendrauju nuo pat vaikystės. Daug aplinkybių, tokių kaip tėvai, mokykla, pomėgiai ir pan. lėmė tai, kad mano muzikos skonis buvo bei yra labai platus. Mėgau rusišką, 90s muziką, taip pat ir to meto (2000s) šiuolaikinę muziką. Tačiau, būdamas maždaug 12 metų, pradėjau žaisti kompiuterinį žaidimą „Guitar Hero 3“. Šis žaidimas tai tarsi virtuali gitara, kuria groji scenoje tūkstančiams virtualių žmonių. Jis turbūt labiausiai įtakojo tolesnį mano žingsnį, susijusį su muzika: būdamas 13 metų, nusipirkau elektrinę gitarą. Šis sprendimas buvo mano pirmas, kaip muzikanto, žingsnis.

Nusipirkęs gitarą aš, žinoma, bandžiau įkurti ar būti muzikinės grupės dalimi, tačiau bergždžiai.

Kada ėmei kurti elektroninę muziką?

Nuo 15 metų kuriu vienas bei labiau linkstu į elektroninę šokių muziką. Pirmieji mano kūriniai visgi turėjo daug gitaros įtakos („Hope“ – https://soundcloud.com/visockis/robertas-visockis-hope).

Kiek kūrinių jau sukurta?

Kūrinius suskirstysiu į oficialius ir neoficialius.

Oficialūs:

Visockis – Starlight (Jackland Records įrašų kompanija, Jungtinė Karalystė, https://soundcloud.com/visockis/visockis-starlight).

Visockis – Rise&Fall (Jackland Records įrašų kompanija, Jungtinė Karalystė, http://youtu.be/64a4CSOKh4Q).

Visockis – Infinity EP (Coldwave Records įrašų kompanija, Brazilija, https://soundcloud.com/visockis/visockis-infinity-original-mix).

Coldbeat – Cybertron (Visockis Remix) (Coldwave Records įrašų kompanija, Brazilija http://youtu.be/LMF3mmz-oTY).

Visockis – Helicopter|Shiv EP (Coldwave Records įrašų kompanija, Brazilija, http://www.youtube.com/playlist?list=PL38BzQKRvDiiwdTNql95-I32zNVQL4xpH).

Neoficialūs:

One Republic – If I Lose Myself (R. Visockis Remix), https://soundcloud.com/visockis/onerepublic-if-i-lose-myself-r.

Calvin Harris – I Need Your Love (R. Visockis Remix), https://soundcloud.com/visockis/calvin-harris-i-need-your-love.

Robertas Visockis – Hope, https://soundcloud.com/visockis/robertas-visockis-hope.

Visockis – Sankofa, https://soundcloud.com/visockis/sankofa.

Visockis – Tribal Wars, https://soundcloud.com/visockis/tribal-wars-original-mix.

Ar jau teko groti festivaliuose?

Festivaliuose ar dideliuose koncertuose nesu grojęs. Esu dalyvavęs įvairiuose talentų šou, užėmęs antrąją vietą, kaip prizą gavau galimybę groti kūrinį vasaros šventės metu maždaug 100 žmonių. Tai buvo 2011 metų vasarą.

Turbūt galima sakyti, kad esu prodiuseris. Didžiausia svajonė – groti Ultra Music festivalyje, susipažinti su geriausiais pasaulio elektroninės šokių muzikos prodiuseriais.

Ką kuri dabar?

Šiuo metu negroju, tačiau bandau suderinti kūrybą su mokslais (esu dvyliktokas, prieš akis brandos egzaminai). Dalyvauju įvairiuose konkursuose, leidžiu savo kūrybos dainas bei šiuo metu ruošiuosi pradėti savo oficialų „podcast‘ą“.

Kas daro didžiausią įtaką?

Pagrindinė įtaka man – laimė. Noriu, kad mano muzika kurtų klausytojui tokį džiaugsmą, kokį aš jaučiu kurdamas. Žinoma, norėčiau iš to uždirbti ir taip šį hobį paversti savo darbu.

Labiausiai vertinami Lietuvos ir užsienio muzikantai.

Labiausiai vertinamos užsienio grupės/muzikantai : Vicetone, DubVision.

Labiausiai vertinamos Lietuvos grupės/muzikantai : Electronic I, Mario Basanov, Jazzu.

Ką manai apie eksperimentinį meną?

Mano manymu garsavaizdžio menas yra neatsiejama daugybės žmonių gyvenimų dalis, nors kartais jie apie tai net nepagalvoja, nes visgi tai supa mus beveik kiekviename žingsnyje. Esu už eksperimentinę muziką, mano nuomone ji turi didelę įtaką pačiai muzikai, tačiau kartais būna, kad eksperimentai nueina per toli... Žinoma, to neišvengsi.

Ar egzistuoja menininko pašaukimas?

Taip, manau, kad toks dalykas kaip menininko pašaukimas tikrai yra, tačiau iš dalies sutinku ir su E. Mieželaičio mintimi, kad reikalingas ne tik 1 proc. talento, bet ir 99 proc. sunkaus darbo. Tas 1 procentas talento yra labai daug, tačiau šį talentą reikia lavinti ir su juo dirbti, tik taip jį įmanoma realizuoti.

Komentarai