Pradžia / Radikaliai
 

Extreme/blackened death metal grupė TUURNGAIT praskleidė paslapties šydą (interviu, video)

Kol kas vienintelis TUURNGAIT (https://www.facebook.com/tuurngaitLTU) leidinys yra 2014 m. gruodžio 31 d. pasirodęs dviejų dainų demo įrašas Gluttony (http://tuurngait.bandcamp.com/track/gluttony), kurio masteringu užsiėmė Paulius Simanavičius iš JUODVARNIO (http://www.radikaliai.lt/radikaliai/2211-isskirtiniai-interviu-su-legendiniais-muzikantais-nr-24-juodvarnis-video). TUURNGAIT sutiko duoti interviu (2014 11 29).

Mindaugas Peleckis
2015 m. Sausio 17 d., 20:15
Skaityta: 200 k.
Tuurngait - Serpent Tongue
Tuurngait — Gluttony

2014 m. lapkričio mėnesį debiutavusios grupės nariai yra:

Mindaugas - vokalas/bosas;

Evaldas - gitara;;

Paulius - gitara;

G - būgnai;

Artwork'as - Viktorija Šematovič.

Grupės pavadinimas TUURNGAIT paimtas iš inuitų mitologijos. Taip vadinamos dvasios, neturinčios fizinio kūno. 

Interviu su Mindaugu (2014 11 29).           

Atrodo, neatsitiktinai susipažinote su muzika? 

Esu Mindaugas Stasys Jurkevičius, gimiau 1994 m. liepą Vilniuje. Nuo pat vaikystės, garsai sukasi apie mane.

Amžiną atilsį mano Tėvas buvo muzikalus žmogus, kuris turbūt ir įskiepijo savotišką muzikos skonį. (Kai man buvo dveji metai, mėgstamiausia mano grupė buvo NARS, keista, bet toks faktas.). Mano senelis yra vienas iš nedaugelio Lietuvos cimbalistų, o kitas senelis buvo vyrų choro Varpas solistas, tenoras.

Giliau su muzika susipažinti pradėjau nuo 2005-ųjų, kai įstojau į muzikos mokyklą Lyra Vilniuje. Specialybė - bosinė gitara, mokytojas - A. Liutvinskis.

Kokiose grupėse teko groti?

Pirmos grupės - Radagast (2009,  iširusi), Wulture (2011).

Šiuo metu priklausau trims kolektyvams, tai šiauliečių Pekla, vilniečiai Lucifer ir tik ką paleistas savo projektas Tuurngait.

Mano vokalas įrašytas grupės Pekla albume Speed'n'roll (2014), bosinė gitara - Wulture demo įraše Fadeaway.

Teko sugroti tėtės apdovanojimuose, Wacken Metal Battle, festivalyje Velnio Akmuo.

Ar ieškote naujų garso pateikimo formų? Jūsų muzika primena seno kirpimo (oldschool) death metal, tačiau jaučiasi noras atrasti kažką daugiau.

Garsas - labai svarbi atmosferos dalis, kalbant apie teatrą, kiną ir kalbas. Jis padeda geriau įsigilinti į esmę, o Lietuvoje, jei kalbėtumėm apie garso menus, tai jų yra begalės, kurių aš dar nespėjau įsigilint.

Pridursiu, jei ieškome garsavaizdžio meno Lietuvos sunkiosios muzikos scenoje, yra grupė Devlsy, kuri bando sukurti savotišką sintezę tarp black metal ir foninių gamtos vaizdų, šioje srityje jie yra favoritai, sakyčiau.

Garsas - jausmas, todėl aš labiausiai vertinu tuos garsus, kurie yra kurti 'mažiau' produkcijos tikslams, o labiau yra kaip jausmų išraiška, pasąmonės atgarsiai...

Mindaugas Stasys Jurkevičius

Komentarai