Pradžia / Radikaliai
 

Mįslė muzikologams: ar su Lietuva ką nors bendro turi grupė LITHUANIA? (video)

Su vienu draugu ne kartą esame juokavę: jei įkurtume grupę, ji grotų tikriausiai pankroką, o vadintųsi LIETUVA. Nežinia, ar egzistuoja kopiraitai ir patentai šiam sakraliam žodžiui, tačiau JAV mieste Filadelfijoje groja grupė LITHUANIA. Šiek tiek praskleisime paslapties širmą.

Mindaugas Peleckis
2015 m. Sausio 16 d., 21:46
Skaityta: 305 k.
Lithuania - Domesticated Dog
Lithuania - God in Two Persons
Lithuania - Domesticated God

Grupė LITHUANIA, kaip save pristato feisbuko paskyroje (https://www.facebook.com/lithuaniabroshttp://lithuaniatheband.com), yra keturi muzikantai (anksčiau buvo du), punk rock amplifiers emotional garage grupė. Ji išleido debiutinį minialbumą (EP) HEAVY HANDS (http://visitlithuania.bandcamp.com/album/heavy-hands) su Vyčiu ant viršelio 2010 m. kovo 1 d. 

2014 m. gegužės 15 d. pasirodė trijų dainų 7'' DOMESTICATED GOD (http://visitlithuania.bandcamp.com/album/domesticated-god-7). Stilius kiek pasikeitė į fast noisy punk rock amplifiers emotional garage synth

Grupę prieš 10 metų, 2005-aisiais, Filadelfijoje įkūrė Dominicas Angelella (gitara, bosinė gitara, sintezatorius, vokalas) ir Ericas Slickas (būgnai, bosinė gitara, sintezatorius, vokalas).

Grupė LITHUANIA nemažai koncertavo, vėliau jos nariai dirbo su kitais projektais (Dr. Dog, DRGN King). Vėl atsinaujinusi grupė išleido minėtą 7''. 

2015 m. birželio 2 d. LITHUANIA ketina išleisti pirmąjį pilno metro albumą HARDCORE FRIENDS. 

Šios grupės pavadinimas papildo aukso fondą tokių grupių kaip ZIMBABVĖ, AIRIJA. Reikia tikėtis, kad greitai turėsime ir tokias grupes kaip LATVIJA, ESTIJA. 

Be abejo, nepamirškime, kad egzistuoja "Valstybinis dainų ir šokių ansamblis „LIETUVA“ – vienintelis Baltijos šalyse profesionalus šokėjų, tautinių instrumentų orkestro ir choro grupių jungtinis meno ansamblis, įsteigtas 1940 m. Vilniuje. Per savo ilgą kūrybinį kelią kolektyvas laimėjo daugybę tarptautinių apdovanojimų ir pelnė užsienio publikos pripažinimą – apie tai byloja didelės sėkmės sulaukusios gastrolės beveik visose Rytų ir Vakarų Europos valstybėse, o taip pat JAV, Kanadoje, Indijoje, Japonijoje, Filipinuose, Malaizijoje, Čilėje, Peru, Meksikoje, Kuboje ir kitose pasaulio šalyse." (http://ansamblis-lietuva.lt/apie-mus)

Trumpas interviu su E. Slicku.

Kodėl pavadinote savo grupę LITHUANIA?

Manėme, kad būtų smagu turėti pavadinimą, kuris būtų kur kas daugiau nei tiesiog mudu abudu. Pasivadinti šalies, turinčios daug gyventojų, vardu atrodė teisingas dalykas.

Argi vos trys milijonai gyventojų yra daug?

Manau, kad taip.

Ar esate buvę Lietuvoje, ar kas nors su ja sieja?

Turiu lietuvių draugų. 2008 m. lankiausi Vilniuje, man jis patiko. Buvo trūkęs raištis, todėl vaistinėje pirkau Traumeel. Solidi vieta.

Ačiū už atvirumą!

P.S.Už netikėtą informaciją apie LITHUANIA dėkoju bičiuliui ir bendraminčiui, kurio vardo jam pačiam pageidaujant neskelbsiu!!!

Pirmojo albumo viršelis

Tai yra LITHUANIA

Komentarai