Pradžia / Radikaliai
 

Romano „Žaidimas“ anotacija. 5678 ėjimas

Šis romanas niekada nebus išleistas nei popierine, nei elektronine knyga. Autorių „Žaidimas“ – tai psichodelinė kūryba, beletristinis krautas, neturintis jokio literatūrinio tikslo. Knyga neturi nei pradžios, nei pabaigos, Tai „Žaidimas“ be aiškių ribų, bet jis nėra begalinis. Minčių srautas gali nutrūkti ir vėl atgimti - bet kada, bet kur ir nebūtinai rašytine forma.

Algimantas Lyva ir Mindaugas Peleckis
2014 m. Gegužės 23 d., 13:32
Skaityta: 50 k.
Be pavadinimo. Mindaugo Peleckio nuotr.
Be pavadinimo. Mindaugo Peleckio nuotr.

Atostogos

- Atostogos – tai fikcija, melas ir kelionių agentūrų demagogija. Dar niekas nesugebėjo nukirsti minčių apie darbą, namus, draugus ir pan. Pasigailėtina kelionė turistiniu autobusu. Spėriai keičiasi peizažas, bet akys jo nemato, nefiksuoja. Protas lieka mieste, jis niekur neišvažiuoja. Ne išeitis greiti ir pigūs skrydžiai: keleiviai nepakyla virš miesto – jie lieka namie, - aiškino Guru Guru.

Dravenis tylėjo. Ji pribloškė drąsi hipotezė.

- Jokių komentarų, - užbaigė paskaitą Guru Guru, - aš kartu su Mylimąja vykstu atostogauti.

Dravenis dar giliau nutilo. Jo veidas likvidavo bet kokią išraišką, kuri galėjo būti suprasta, kaip abejonė ar nuostaba. Guru Guru linktelėjo galva ir pradingo. Išėjo pro duris. Ne kiaurai pro sienas.

- Akivaizdžiai paneigti savo doktriną, viešai nusispjauti ant nepaneigiamų faktų, galėjo tik Guru Guru. Niekas kitas, – tyliai, vos girdimai dudeno Dravenis. - Nežinau, kokia muzika tiks šiai unikaliai situacijai. Be abejo, „The Psychedelic Furs“.

Neįprastai trankiai suskambėjo pirmas kūrinys – „India“.

- The Beautiful Chaos, - angliškai tarė Dravenis, - neįmanoma pailsėti, nukirsti minčių, atsipalaiduoti, pabėgti nuo rūpesčių, savęs...

 

Guru Guru išvyko ne į Indiją. Tai kur?

 

Vilnius, 2014 m.

Komentarai