Pradžia / Radikaliai
 

Apie rankas

Dienos bėga. Kartais žingsniuoja. Ir saulės vis daugiau. Sapnuose kalbu olandiškai ir vis svarstau, ar bėgant metams tampu drąsesnė. Keičiasi spalvos, o atspalviai tik panašėja. Liejasi paraštės. Kai tobulai išmoksti skiemenuoti jausmus, ar vis dar gali save nustebinti?

Evelina Kvartūnaitė
2014 m. Kovo 27 d., 18:12
Skaityta: 89 k.
Be pavadinimo. Evelinos Kvartūnaitės nuotr.
Be pavadinimo. Evelinos Kvartūnaitės nuotr.

Ir vis galvoju, kur baigiasi patirtis ir žinojimas, o kur prasideda drąsa. Juk tiek daug per metus išmokstu – nebebijoti nukristi, paklausti kvailo klausimo ar miegoti viena. Nepažinto baimė tampa iššūkiu, bet vis dar bijau tamsos. Nes tamsoje viskas kur kas paprasciau. Tamsa viską apjungia į vientisą neapčiuopiamą masę. Mes siekiam šviesos, nušvitimo, nes šviesa nugludina kontūrus, parodo tikrąsias formas, parodo atstumus tarp daiktų. Galbūt išties mes ne tiek bijom pačios tamsos, kiek to, ką ji slepia.

Tamsa gasdina, kai nusprendžiu joje atrasti save. Ir visus savo šešėlius, atsikartojančias klaidas bei užsitęsusius sakinius. Jausmas panašus į tą, kurį turėjo patirti Egipto piramides kasinėjantys mokslininkai – pašėlusiai įdomu, bet velniškai nejauku. Tad ir dabar, pavasario saulė gludina taip ilgai dangstytus kampus. Mokausi klausti, nuoširdžiai ir nuodugniai, ko noriu aš ir nebebijoti atsakymų, nes dienos bėga ir drąsa yra laikyti save už rankos ir nepaleisti jūroje kitų rankų.

Komentarai