Pradžia / Radikaliai
 

Kas penktas JAV armijos karys turi rimtų psichikos problemų

Psichiatrai suglumę: kas penktas JAV armijos karys turi rimtų psichikos problemų – serga depresija, patiria panikos atakas, potrauminio streso sindromą, dėmesio stoką, hiperaktyvumo sutrikimą, nori žudytis. Tai parodė kovo 3-iąją žurnale „JAMA Psychiatry“ publikuota 13 mokslininkų studija (http://archpsyc.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1835338).

Mindaugas Peleckis
2014 m. Kovo 06 d., 09:15
Skaityta: 60 k.
JAV karių psichikos būklė kelia didžiulį susirūpinimą
JAV karių psichikos būklė kelia didžiulį susirūpinimą

Studijos, kurios metu tirti 5 428 JAV armijos kariai iš įvairių bazių, rezultatai parodė, kad apie savižudybę mąsto 8 proc. amerikiečių karių, o 2,4 proc. yra bandę žudytis. Daugiau kaip 8 proc. JAV armijos karių patiria nekontroliuojamo pykčio atakas. Tai šešis kartus daugiau, nei įprasta tarp civilių gyventojų.

Ekspertų teigimu, tokios naujienos kelia nerimą ir rodo JAV armijos trapumą.

JAV armijos karių psichinės sveikatos būklė pirmąsyk pradėta viešinti 2009 m. 2004–2009 m ištirtas milijonas JAV karių, tarnavusių Afganistane ir Irake. Jau tada nustatyta, kad jie labiau linkę į savižudybę.

„Kyla klausimas: kaip tuos vaikinus išvis paėmė į armiją“, – stebisi vienas naujausios studijos sumanytojų Harvardo universiteto profesorius Ronaldas C. Kessleris.

Be minėtų psichikos ligų ir sutrikimų, JAV kariai serga maniakine depresija (bipoliniu afektiniu sutrikimu), yra priklausomi nuo kvaišalų.

Pentagonas psichiatrų studijos nekomentuoja. 

Komentarai