Pradžia / Garsas / Sound
 

BEHIND THE MOON: Rokeriai iš Mėnulio

Feisbuke ši grupė prisistato kukliai: roko grupė iš Lietuvos. Tačiau parako turintys muzikantai, galima sakyti, yra lietuviškieji THE BREEDERS. Tokių grupių mūsų šalyje trūksta, tad pasidžiaukime, kad turime puikaus alternatyviojo roko kolektyvą. Skaitytojams siūlau smagų interviu (2016 01 30) su šia puikia, daug žadančia grupe, dalyvaujančia ir "Eurovizijos" atrankoje.

Mindaugas Peleckis
2016 m. Sausio 30 d., 15:54
Skaityta: 158 k.
BEHIND THE MOON: Rokeriai iš Mėnulio

Kas esat, "mėnuliečiai"?

Behind The Moon grupę sudaro:

Ugnė (vokalas) - gimusi 1997 04 01, Kaunas;
Mr. Jumbo/Giedrius (gitara, back vokalas) – 1984 12 29, Kaunas;
Augas (bosinė gitara) – 1992 06 02, Kaunas;
Martynas (būgnai) – 1998 08 04, Kaunas;

Kokie Jūsų keliai į muziką?

UGNĖ:  Muzika gyvenau nuo vaikystės, tačiau tuo metu šokis man buvo artimesnis nei dainavimas. Keista, bet penktoje klasėje, įvyko “lūžis”, kai supratau, jog šokis – ne man ir pradėjau gyventi svajone dainuoti.

JUMBO: Tradicinis atvejis, kai vienas iš tėvų yra muzikantas. Tai atsitiko ir man, kai tėvas nuo jaunystės muzikavo tai šokiuose su gitara, ar kariniam pučiamųjų orkestre. Todėl ir man, namuose ar metalofonas, ar molinė švilpynė buvo kiek daugiau nei žaisliukai. O būnant kokių 5 metukų, maždaug 1989-1990 metais per nespalvotą mažą “Šilelį” pamatytas Europe – The Final Countdown klipas, vėliau Tina Turner – Simply the best, jau sukėlė kiek didesnius troškimus, negu pamuzikuot namuose pačiam su savimi. Taip atsirado paties potraukis eiti į muzikos būrelius, kurti kiemo grupes, kurių pradžia buvo tikrai žiauri: nebaigtuose statyti garažuose grodavome ant tuščių kuro statinių ir kartono dėžių.

AUGAS: Gimiau poeto šeimoje, menai nuo pat mažens buvo neatsiejama dalis mano gyvenimo. Namuose grodavo viskas nuo jazz iki heavy metal.

Bet gitarą paėmiau tik būdamas 13/14 m., kai išgirdau ANTHRAX ir pasakiau, kad grosiu metalą.

MARTYNAS: Mane visąlaik vaikystėje tėvai norėjo vesti į muzikos mokykla, nes daug dainuodavau ir domėjausi muzika, todėl, tėtis būdamas muzikantu, girdėdavo, kad klausą turiu ir prikišinėdavo vis jie tą muzika man :), kažkaip atsisakydavau tuo metu, nes sportuodavau futbola, bet va viskas apsivertė aukštyn kojom, mečiau futbola ir 12 metų būdamas pradėjau eiti lankyti bugnų pamokas, o vėliau gavau ir pačius pirmus savo būgnus su kuriais iki šiol groju.

Kokiose grupėse teko groti? Kokias dainas esate sukūrę?

UGNĖ: 2011 metais parašiusi keletą pirmųjų savo kūrybos dainų ir galutinai supratusi, jog be muzikos gyventi negaliu, į pagalbą pasikviečiau vieną iš tuo metu buvusių mano mokyklos draugų grojančių gitara, taip gimė pirmasis muzikinis projektas, kuriame dalyvavau – Ugne Smile & Dangiras. Vėliau sekė pirmieji pasirodymai viešumoje, dainų įrašai profesionaliose garso įrašų studijose bei pirmieji pasirodymai gyvuose radijo eteriuose. 2013 metais pradėjau savo solinę karjierą, kaip Ugne Smile. Toliau tęsėsi dainų įrašai, pasirodymai įvairiuose renginiuose, savų dainų kūryba. Tais pačiais metais susipažinau ir pradėjau dirbti su muzikos prodiuseriu Mr. Jumbo, kartu įrašėme keletą mano kūrybos dainų. Viena iš tų dainų – Call To You Mum, buvo atrinkta dalyvauti 2013 m Lietuvos Nacionalinėje Eurovizijos atrankoje. Čia pirmą kartą pasirodžiau televizijos eteryje su grupe, tačiau tuo metu grupė pavadinimo neturėjo, konkurse dalyvavome po Ugne Smile vardu. Po šio projekto grupė neišsiskirstė, toliau grojome įvairiuose renginiuose. 2015 metais, kai mano sukurtų dainų skaičius perkopė 100, supratome, jog mūsų grupė pribrendo turėti savo pavadinimą, taip ir atsirado grupė “BEHIND THE MOON”, su kuria šiuo metu dalyvaujame 2016 metų Lietuvos Nacionalinėje Eurovizijos atrankoje.

JUMBO: Grupių buvo iš ties daug ir dar prieš pat pirmąją, kurią drįsčiau vadinti muzikos grupe. Tačiau tai tebuvo betikslis susibėgimas pavyniot nutrūkusius laidus ir padaužyti atitarnavusį ir sunkiai befunkcionuojantį rusiškų būgnų komplektą ar pabrazdint akustinę gitarą, 207 kartus nesėkmingai bandytą iš jos padaryti elektrine. Tačiau bebaiginėjant vidurinę mokyklą, apie 2002-2003 metus, pasigavome tuo metu labai populiarų mūsuose modernų metalą, arba kitaip sakant “nu-metal”.  Kolektyvas jau buvo nusistovėjęs, ir mums beliko aktyviai koncertuoti Lietuvoje pavadininus “Linfeng”, po underground klubus, kurių vis dar buvo pakankamai nemažai tuo metu., kaip ir pačių tokios muzikos entuziastų. Taip prirašėme albumų, nuvažiavome į Austriją, Slovėniją, kur įgavome naujos patirties dalyvaudami “European music meeting” projekte, remiamame iš EU pinigų, kuriame dalyvavo dar keletas grupių iš visos Europos. Tai ir scenos pamokos, ir garso įrašai, galimybė koncertuoti su Emil Bulls, Grave, Benediction vienoje scenoje ir stebeti panašaus lygio likimo brolius iš Vokietijos, Vengrijos, Švedijos, Italijos ir pan. Deja, iki normalaus profesionalumo mums tikrai trūko, o motyvacija ir bendri tikslai baigėsi po trejeto metų.

AUGAS: KOROZIJA ir daug visokių bevardžių projektų.

MARTYNAS: Pirmoji mano grupė buvo Reck4Less, su šia grupe mes nieko nekurdavom, grodavom ne savo dainas ir tiek.

UGNĖ: Apibendrinant: 2011 – 2013: Ugne Smile & Dangiras, 2013 – iki dabar: Ugne Smile, 2015 – iki dabar: Behind The Moon.

JUMBO: 1998 - wasteland, 1999 - demon's edge, 2000-2002 - overdrive, 2002-2007 - linfeng, 2005-dabar - Mr.Jumbo projektas, 2005-2006 - xess, 2006-2009 - S.B.S., 2009-dabar - Hansanova, 2009-dabar - BonJeans, 2015-dabar - Pitagoro legendos

AUGAS: Korozija nuo 17 m.
              Akustinės Pitagoro Legendos - 2 sezonai - 2015 m.
              Ugnė Smile - 2013 berods.
              Sutemon - 2 koncertai 2015 metais.
              Behind the moon - 2015

MARTYNAS: 2013-2015: The Other Side
                            2013-2015: Reck4Less
                            2014-2015: Andrew Flame
                            2015: Korozija

UGNĖ:  O kas dėl dainų, tai Ugne Smile kurtos (muzika ir žodžiai) bei įrašytos dainos yra šios:

1.    We will never be the same (2011m)
2.    Go away (2011m)
3.    You’re the one for me (2012m)
4.    All I Need (2012m)
5.    Lost Feelings (2012m)
6.    Pink Glasses (2013m)
7.    Barbie CHiCK (2013m)
8.    Don’t Wait For Tomorrow (2013m)
9.    Call To Your Mum (2013m)
10.    Haters Gonna Hate (2014m) + muzikinis vaizdo klipas
11.    Pain Comes To You (2014m) + muzikinis vaizdo klipas (su grupe)
12.    Meant To Be (2014m)
13.    Sudraskyti Jausmai (2014m)
14.    Move On (2015m) + muzikinis vaizdo klipas
15.    Taste You (2015m) + muzikinis vaizdo klipas (su grupe)
16.    Start of something better (2015m) + muzikinis vaizdo klipas
17.    You Don’t Know (2016m)
18.    Did It All (2016m)

JUMBO: Kaip sesijinis muzikantas dirbu maždaug nuo 2007 metų ir nebegaliu suskaičiuoti kiek esu prirašęs savo elektrinės gitaros po visos Lietuvos įvairaus plauko muzikantų ir popžvaigždžių pavienėms dainoms ar albumams. Tai ir TV projektai, ir garso takeliai, singlai, vaikiškų dainų ir fonogramų vestuviniams atlikėjams, ar net įrašai, apie kurių panaudojimo paskirtį aš neturiu nė supratimo. Vien su grupe “Linfeng” buvome prirašę apie kelioliką albumų. Su legendine grupe SBS trys albumai. Mano paties soliniai keturi albumai. Pavienėmis dainomis skaičius turėtų būti arti pusė tūkstančio.

AUGAS: Korozija - Atpildas demo. visa kita ateityje.

Kokiuose žymesniuose, įdomesniuose koncertuose, festivaliuose dalyvavote?

UGNĖ: galėčiau išskirti keletą įdomesnių bei man labiausiai įsiminusių pairodymų mano muzikinėje karjeroje. Pirmuoju įvardinčiau, 2011m koncertą Gatvės Muzikos dienose, čia pirmą kart pasirodžiau viešumoje. Antrasis įsimintinas renginys, kurį vertėtų paminėti – Zarasuose vykęs konkursas “Undinėlių daina”, kuriame laimėjau “Geriausio vokalisto” titulą, būdama 15 – kos tarp už mane žymiai vyrensių, suaugusių konkurentų. Trečias, turbūt labiausiai įsiminęs renginys, tai 2013m Nacionalinė Lietuvos Eurovizijos atranka, kurioje buvau penkiolikmetė, jauniausia atrankos dalyvė.

JUMBO: Begalė konkursų, bet savo gyvenime išskirčiau: 2003 - European music meeting Austrijoje, 2007 – Lietuvos gitaristų konkursas “Gitarų šėlsmas” Vilniuje, pirma vieta.  2008 – LNK “Muzikos akademija” show, 2015 – TV3 Chorų karai “Kauno plieninis choras”. Nuo 2009 metų įvairiose arenose Lietuvoje ir Lenkijoje, įskaitant Vilniaus “Siemens arena” groju Lietuvos respublikos himną prieš Bushido varžybas, bei kitus sportinius renginius.

AUGAS: Visi koncertai įdomūs. Bet turbūt įdomiausias buvo Gregory Porter Kaune, nes turbūt tik ANTHRAX koncerto taip laukiu, kaip laukiau jo pasirodymo Kaune.

MARTYNAS: Turbūt, kad tai būtų koncertas “Bike Show Milennium” renginyje.Ten grojau kokius du kartus ir įsimintiniausia, tai tikriausiai su grupe Andrew Flame, gerai nepamenu, bet turas buvo su Rondo toks po keleta arenų.

Ką kuriate dabar?

UGNĖ: Šiuo metu muzikuoju kaip solo atlikėja Ugne Smile bei su grupe, kurioje esu vokalistė, “Behind The Moon”.  Kaip minėjau, šiuo metu esu sukūrisi virš 100 dainų, taigi kūrybinis procesas nesustoja.

AUGAS: Korozija, Behind the moon, pasislėpęs namuose spintoj.

MARTYNAS: Šiuo metu groju grupėje “Wild Reason” ir “Behind The Moon”, kažkaip “Wild Reason” mes visi susėde studijoje prie savo instrumentų kuriam, o su “Behind The Moon” tai praktiškai Giedrius (mūsų gitaristas) ir vokalistė Ugnė viską daro.

Kas daro didžiausią įtaką?

UGNĖ: turiu keleta mėgstamiausių grupių bei atlikėjų, nors nežinau ar jie/jos man daro įtaką, tačiau štai keletas jų: Marilyn Manson, Papa Roach, Falling In Reverse, Paramore, The Weeknd, Rihanna, Bring Me The Horizon, Blink 182, Sum 41, Taylor Swift, Miley Cyrus.

JUMBO: Net ir Čaikovskio “Spragtukas”. O šiaip, paskutinius dešimt metų, inspiruoti sukurti dainą ar šiaip muziką, padeda nuėjimas į kino teatrą. Naujų kvapų paieškos. Nepatikėsite, bet man kvapas daug reiškia. Patinka uosti naują automobile, ar seną gitaros dėklą. Knygą ar naujo kompiuterio pakuotę. Taigi, įtakoti realiu metu gali tokie keisti dalykai. Bet būsiu melagis, jei nepaminėsiu, jog prie gražaus vaikystės paveikslo suformavimo neprisidėjo The Beatles, ABBA ir lietuviškos vinilinės plokštelės su pasakomis.

AUGAS: Garry Burton, Gregory Porter John Scoffield,  Anthrax, Killswitch Engage, Circles, Istorinės knygos, Skanus maistas, Fixed gear dviračiai, komiksai ir mano isivaizduojamas draugas, kuris gyvena mano palėpėj.

MARTYNAS: Įtaka tai tikriausiai padarė “Nirvana” buves bugnininkas ir šiuo metu esantis grupės “Foo Fighters” gitaritsas bei vokalistas Dave Grohl, kuris tikrai mane labai įkvėpė groti, kiek žiurėdavau jo visus vaizdo įrašus per “Youtube”, man labai patikdavo.

Kokie Jūsų mėgstamiausi, labiausiai vertinami Lietuvos bei užsienio muzikantai ir grupės?

UGNĖ: kalbant apie užsienį vėl gi išvardinčiau tuos pačius atlikėjus: Marilyn Manson, Papa Roach, Falling In Reverse, Paramore, The Weeknd, Rihanna, Bring Me The Horizon, Blink 182, Sum 41, Taylor Swift, Miley Cyrus. Na, o šnekant apie Lietuvos muzikantus, nenorėčiau nieko išskirti, nes mūsų šalyje yra tikrai nemažai geros ir kokybiškos muzikos.

JUMBO: Kaip gitaristui, didžiausią įtaką paliko nuo vaikystės klausomi Iron maiden ir Helloween, o vėliau svajojau tobulėti pagal Yngwie Malmsteen “mokyklą”. Kaip vokalistui, labiau patiko poprock dalykai, pavyzdžiui HIM, Nightwish, Nickelback, Evanesence. Tai visiškai nereiškia, kad aš pats norėjau taip dainuot, tiesiog patiko kompozicijos, tekstai.

AUGAS: užsienis - Anthrax, Killswitch engage, Tony Macalpine, Alice in Chains, Kurt Elling, Mark Murphy, Charlie Parker ir sarašas tik tesiasi. LT? Mr. Jumbo, Korozija, Sound Injected, Antikvariniai Kašpirovskio Dantys ir visi kas groja gerai ir idomiai.

MARTYNAS: Mėgstamiausi mano šiuo metu tai būtų “Bring Me The Horizon” ir “The Neighbourhood”. O Lietuvos kažkaip ir neturiu.

Ar yra toks dalykas kaip menininko Pašaukimas? Ar tai tiesiog, kaip sakė a.a. E. Mieželaitis, „1 proc. talento ir 99 proc. darbo“?

UGNĖ: mano nuomone, žmogus gali turėti labai didelį talentą, tačiau be sunkaus ir kruopštaus darbo joks talentas iki galo nebus atskleistas. Idealu būtų 100% talento ir 100% darbo.

JUMBO: Kartais stebiuosi, kaip tą pašaukimą deklaravę žmonės sugeba, turėdami rankas, kojas ir balsą viską mesti ir pradėti užsiiminėti visai kuo kitu. Suprantu, kad verslumo lygis pas žmones skirtingas, bet jei kažkas nesigavo ar tuo labiau gavosi, kaip galima mesti kelią dėl takelio? Jei vaikystėje pasistaipei su šluota prieš veidrodį, vadinasi tau reikės profesionalios scenos. Kad darbo įdėti reikia į viską ką darai, tai turbūt visi ir žino, bet smagiausia žinoti, kad tas įdėtas darbas buvo ne kankinantis darbas, o malonumas einant hobio keliu iki savo pragyvenimo šaltinio. Cinikams galiu iškart atsakyti, jog sutinku, jog visada galėjau daugiau padaryt, ir turėčiau dar padaryti, tačiau kai atsigręžiu atgal, tai nemažai jau ir padaryta.

AUGAS: 110% darbas. Tai žinau, nes esu tinginys.

MARTYNAS:  Sutinku su Ugne.

Ką Jums reiškia Jūsų grupės pavadinimas?

UGNĖ: man grupės pavadinimas, kuris lietuviškai skambėtų “Kitoje mėnulio pusėje” reiškia paslaptį, nes niekas nežino kas iš tikrųjų yra toje kitoje mėnulio pusėje, kaip ir tai- kas vyks tolimesnėje grupės veikloje.

JUMBO: Neesu mizantropijos šalininkas, tačiau kai kuriais šiandienos momentais tikrai būtų nuostabu su savo mylima šeima atsidurti puikiausiai išpuoselėtoje Mėnulio bazėje su daug palmių, žydrų baseinų, kur nepasiekia joks radijo ryšys iš Žemės. Taip, mano vaikystė išvagota fantastinių filmų ir Ž.Verno istorijų. Ir mano žmona kartais pasiklausius mano vaikystės istorijų, kaip aš atsimenu kokį filmuką ar įdomią istoriją, nutikimą, juokais sako, kad jau tada susižalojau kaip asmenybė. Turbūt gerąja prasme. Mane traukia teatras, kinas, viskas, kur galima patyrinėti metaforą, prisiliesti prie iliuzijos ir sukurti neįtikėtiną istoriją, kurią galiu papasakoti muzikos instrumentais.

AUGAS: Reiškia, kad čia rasit daug tokių “iškritusių iš mėnulio” kaip aš.


Komentarai