Pradžia / Garsas / Sound
 

STIFFER. Kietas southern rock / metal iš Vilniaus (video)

2010 m. įkurta southern rock / metal grupė STIFFER ne tik gerai groja, bet ir turi ką pasakyti. Interviu su jos vokalistu Pauliumi Sartatavičiumi (gim. 1988 m., interviu darytas 2014 m. gruodį ir 2015 m. gegužę). Tai vienas iš tekstų, kurie pateks į naująją mano knygą (http://www.radikaliai.lt/garsas/2770-paskelbti-pirmieji-naujosios-mindaugo-peleckio-knygos-apie-muzika-1870-puslapiu).

Mindaugas Peleckis, knygai MUZIKA, ĮGARSINTA KRAUJU
2015 m. Birželio 18 d., 15:36
Skaityta: 179 k.
Stiffer, Lithuania (GBOB World Final in Oslo)
STIFFER - Nothing To Lose (2012)
STIFFER - Simple Man (Lynyrd Skynyrd Cover)
STIFFER - Rebel Yell@Galapagai 2013
STIFFER - Blue On Black (Kenny Wayne Shepherd)
STIFFER - BULLET (Official Music Video)

Tardymas prasideda. Kas Jūs ir kodėl grojat?

Esu Paulius Sartatavičius, gim. 1988, Vilnius.

Su muzika susipažinau turbūt dar iki darželio, kadangi tėvai abu yra truputį muzikuojantys bei tikri melomanai. Pats prie muzikos tiesiogiai prisiliečiau jau mokykloje, kuomet pradėjau mokytis groti klasikine gitara muzikos mokykloje. Kiek vėliau prasidėjo pirmi bandymai dainuoti.

Turbūt pati pirma grupė/duetas susibūre universitete, kuomet su kursioku nusprendėme pabandyti pakurti akustinį komišką roką. Tuo metu gimė viena daina, kurios tekstas buvo visiška nesamonė, apie mokyklos laikus. Ties tuo ir nusprendėme baigti šį projektą, kadangi gavau pasiūlymą dainuoti naujai besikuriančioje lengvo roko grupėje.

Kokiose grupėse grojot?

Pirmoji pilnavertė grupė buvo Empty Thoughts. Tai buvo bendraminčių kolektyvas iš kurių beveik visi iki šiol muzikuoja įvairiuose projektuose. šios grupės gyvavimo periodas buvo daugiau mažiau 2008-2010. Dar vienas grupės bandymas buvo kolektyvas "Rhythm of Resonance", kurį įkūrėme kartu su "Stiffer" gitaristu Ignu. Gyvavimo laikotarpis daugmaž 2009-2010 m. Na ir žinoma iki šiol gyvuojantis kolektyvas "Stiffer" kuriame dabar ir dainuoju ir su kuriuo esame išleidę debiutinį albumą "Nothing to lose". Šią grupę subūrėme su gitaristu Justu Grigaravičiumi, prie kurios prisijungė ir Ignas Vinkevičius (su kuriuo prieš tai buvome subūrę kolektyvą "Rhythm of Resonance") ir po bandymų ir paieškų radę bendraminčius Martyną Garbačą ir Mindaugą Stundžią tokia sudėtimi grojame iki šiol ir kuriame planus ateičiai.

Kiek albumų išleista?

Pagrindinis diskografijos įrašas tai yra būtent debiutinis "Stiffer" albumas "Nothing to lose".

Šiuo metu dainuoju kolektyve "Stiffer". Grojame sunkiojo roko ir metalo su pietietiškais motyvais (southern rock/metal) persmelktą muziką. Artimiausiuose planuose naujas šio kolektyvo albumas su kurio išleidimu labai tikėtina keisis ir grupės pavadinimas. Keičiantis ir bręstant bendrai grupės koncepcijai pajutome, jog pavadinimas nebeatspindi grupės koncepcijos bei muzikos nuotaikos ir temų.

Kur teko koncertuoti?

Vienas įsimintinesnių koncetų ko gero buvo tuomet kai apšildėme į Lietuvą atvykusį koncertuoti greičiausiu pasaulio gitaristu tituluojamą Michael Angelo Batio. Taip pat bent po kartą grojome tokiuose festivaliouse kaip "Roko naktys", "Galapagai", "Karklė live music beach", "Velnio akmuo" "Tamsta muzika" ir kituose.

2015 m. balandį dalyvavom viename iš didžiausių pasaulio muzikinių grupių konkurso finale Osle-Global battle of the bands.

Neseniai atšventem 5 metų jubiliejų klube Tamsta. Tuo pačiu ruošiame naują, jau pilną, ilgai brandintą ir jau labiau išryškinantš musu dabartini modernesį ir sunkesnį stilių albumą, kuris turėtu pasirodyti jau rudenį. Grojome ir grosime GMD, o vasarą festivalyje Roko naktys. 

Kas nors įtaką daro?

Pagrindinės įtakos, žinoma, yra muzika. Greičiausiai reikėtų paminėti tokius kolektyvus ir atlikėjus kaip: "nirvana", "audioslave", "shinedown", "alice in chains", "godsmack", "Billy Idol", "Soil", "Drowning pool" ir kiti... Iš esmės labai daug įtakos stilistiškai man turėjo pietitiško roko atradimas.

Užsienio grupės/atlikėjai jau išvardinti prie įtakų, na dar galima pridėti "Avenged sevenfold", "Alter bridge", "Lynyrd skynyrd", "Black stone cherry". Labiausiai vertinami ir mėgstami Lietuvos atlikėjai/grupės - "Minor modesty", Česlovas Gabalis ir "Pelenai", "Rebelheart", Marijonas Mikutavičius su grupe, "G&G sindikatas".

Grupės nariai :

Paulius Sartatavičius- Vocals

Justas Grigaravičius - Guitar

Ignas Vinkevičius- Guitar

Martynas "Meska" Garbačas - Bass

Mindaugas Stundžia - Drums

Stiffer savo muzikoje pina pietietiško roko energiją ir moderniojo metalo gitarų skambesį. Jei klaustumėte, kokie atlikėjai ir kolektyvai turėjo didžiausią įtaką grupės kūrybai, sąrašas būtų ilgas. Visgi privaloma paminėti bent jau „Alice In Chains“, „Audioslave“, „Godsmack“, „Creed“, „Billy Idol“, „Black Stone Cherry“, „Drowning Pool“, „Soil“, „Alter Bridge“ bei „Shinedown“.

Stiffer yra apšildę Michael Angelo Batio - vieną greičiausių gitaristų visame pasaulyje bei bent kartą pasirodę tokiuose festivaliuose Lietuvoje kaip „Tamsta Muzika“, „Velnio akmuo“, „Galapagai“, „Margos pievos“, „Roko Naktys“, „Karklė live music beach“ ir k.t.

Stiffer yra išleidę debiutinį EP albumą "Nothing To Lose" 2011 m.

Nuorodos:

https://www.facebook.com/stifferband

http://www.youtube.com/user/stifferband

http://www.reverbnation.com/stifferband

https://soundcloud.com/stiffer-1

https://twitter.com/StifferBand

 
Komentarai